Autor Wątek: Turbo dziura w trybie sport  (Przeczytany 872 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
Turbo dziura w trybie sport
« dnia: 07 Lutego 2026, 10:45:10 »
Hej, zauważyłem już drugi raz taki dziwny przypadek w trybie sport że jadąc raczej spokojnie około 40km/h chce przyspieszyć też delikatnie ale mam efekt takiej jakby turbo dziury. Trwa to może 2 sekundy ale jest zauważalne na innych trybach nigdy tego nie zanotowałem, w trybie sport wcześniej też tego nie widziałem. Zima? Świece?

Offline dav4

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Turbo dziura w trybie sport
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Marca 2026, 11:13:32 »
Też mam coś takiego ;) W hybrydowym Aurisie tego nie było. Wydaje mi się że to normalne zachowanie - taki jakby kick-down

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Marca 2026, 20:02:09 »
Też mam coś takiego ;) W hybrydowym Aurisie tego nie było. Wydaje mi się że to normalne zachowanie - taki jakby kick-down
W moim Aurisie HB zdecydowanie jest coś takiego, w mojej opinii po prostu eCVT potrzebuje chwili by zmienić przełożenie albo akurat wciskam gaz w momencie gdy auto chce wyłączyć silnik przy żeglowaniu i musi minąć cały cykl wyłącz/włącz silnik spalinowy.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Marca 2026, 20:03:44 »
Nie ma żeglowania w trybie sport

Offline dav4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Marca 2026, 10:35:44 »
W moim Aurisie HB zdecydowanie jest coś takiego, w mojej opinii po prostu eCVT potrzebuje chwili by zmienić przełożenie albo akurat wciskam gaz w momencie gdy auto chce wyłączyć silnik przy żeglowaniu i musi minąć cały cykl wyłącz/włącz silnik spalinowy.

W Aurisie rzeczywiście był taki lag. Tutaj w Camry jest to połączone z takim dodatkowym kopnięciem ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl