Autor Wątek: Nawigacja - Ave T22  (Przeczytany 22677 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AceVentura

• Toyot Chodzacy
Odp: Nawigacja - Ave T22
« Odpowiedź #30 dnia: 07 Lutego 2007, 16:12:46 »
palmtopy maja zwykle antene wbudowaną i zwykle radzą sobie wyśmienicie... Oczywiście jest możliwośc rozszerzenie i podłączenie dodatkowej anteny, ale nie jest to koniecznosc...

Co więcej - w palmtopie instalujesz oprogramowanie jakie chcesz i jedziesz gdzie chcesz. Jeżeli chodzi o Toyote, to jesteś ograniczony, bo raz że masz ograniczony sposób wyświetlania (z tego co pamietam to jest to mocno schematyczne) a dwa, że ma ograniczona dokłądnosc...

W PL polecam Automapę XL (bardzo dokładna, udoskonalane mapy na bieżąco), a na "świat" TomTom Navigator (pokrywa w zasadzie cały świat, w wiekszosci nawet z dokladnymi adresami. Co wiecej ma bardzo fajny sposob wyswietlania "3d")... Sprawdzają się naprawde idealnie...

"Women are equal to men...They're men with boobs" ;)

Offline tstarlet

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 07 Lutego 2007, 19:44:36 »
Dzięki za info. A co polecilibyście na Ukrainę?

Offline AceVentura

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #32 dnia: 07 Lutego 2007, 20:20:09 »
o ile jestem w stanie polecić jakieś mapy na Polskę i na zachód i południe od nas, tak już na wschód nie znam nic...

"Women are equal to men...They're men with boobs" ;)

jacobbi

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Stycznia 2008, 01:51:16 »
Czy ktoś się orientuje czy będzie polska wersja mapy na tns 200?

kwiatus1979

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Lutego 2008, 10:25:38 »
Ja mam płytki do ave tns200 na niemcy, uk, francje i benelux:) ale szukam tej najwazniejszej na polskę i europę wschodnią. Dzwoniłem do salonu i koleś mi powiedział, że nie ma problemu za 650 zł:( ma ktoś może taką płytkę  PROSZĘ O INFO

Offline operculum

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 15 Kwietnia 2008, 22:35:48 »
Podczas wizyty w ASO oglądałem TomTom Go920 za "jedyne" 1900 zł. Co prawda nie mam porównań, ale prezentowało się dobrze.Oczywiście nie skorzystałem z okazji.
Na allegro znalazłem cenę 1500, ale to nadal ciut za dużo.
Do znawców  - jaka jest różnica użytkowa między starszą wersja 720 a najnowszą i czy ta ostatnia jast grzechu warta  oraz jak ma się tomtom do innych navi - m.in możliwość aktualizacji mapy
Właśnie kupiłem AutoŚwiat extra w dużej części poświęcony navigacji, ale najważniejsze jest zdanie praktyków.
Proszę i czekam na porady.

inz.mamon

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 18 Kwietnia 2008, 05:29:55 »
czy w avensis 2002 jest nawigacja  ??bo podobno jest tylko trzeba plyte miec

IMO bez sensu...
Kompletny zestaw do nawigacji pracujący pod Windows Mobile CE kupisz za 300zł. Teoretycznie są to urządzenia PNA, gdzie producent przewidział funkcjonalność ograniczoną wyłącznie do jednego, oryginalnie zainstalowanego programu. W naszych realiach najczęściej jest to MapaMap, czasem iGO.
Ominięcie tego i uruchomienie dowolnego innego programu do nawigacji jest dziecinnie proste.
Na rynku najczęściej kupicie Akiry serii 512 lub 517, Manta GPS serii 010, 020, 030... na tych ostatnich inne oprogramowanie można uruchomić bez zdejmowania blokady Windows CE.

Osobiście używam Akiry 517 odblokowanej do PDA i zainstalowanych jednocześnie MapaMap, Automapa, iGO... Koszt łączny sprzętu to 295zł + 30zł na kartę SD 2GB. Przez myśl mi nie przeszło, żeby kombinować z nędznym, firmowym systemem nawigacji w monochromie. Rozumiem, że cała dysputa nad tym jest czysto hobbystyczna?

Jeżeli ktoś zainteresował się tematem, a nie wie jak do niego podejść - pomogę lub opiszę tutaj na forum. W zasadzie w pewnych aspektach dam wędkę a nie rybę, bo nie będziemy się brać za bary z Ustawą o Ochronie Praw Autorskich i Pokrewnych  <rybki>. Resztę złowicie sami.  :roll:

PS: można oczywiście kupić polecanego tutaj palma lub inne wodotryski za 1kzł w górę. Tylko... po co???

akagi77

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 22 Grudnia 2008, 22:42:46 »
ja  posiadam płytkę do orginalnej nawigacji toyoty,mam dojście do tych płyt,jedyny mankament że mówi po angielsku reszta prócz meni jest po polsku tzn.adresy,miasta, ulice. W mojej toyocie działa bez zarzutu.   

bialy

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 30 Grudnia 2008, 21:44:30 »
No to pogratulować  :-)  A gdzie można dostać takie płytki z mapą Polski?

czupryn

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 14 Czerwca 2011, 07:57:47 »
Witam,czy ktos ma aktualne mapy do fabrycznej navi,jak to dziala i czy jest sens czy lepiej kupic cos na szybe?dzieki i pzdr

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #40 dnia: 14 Czerwca 2011, 12:55:33 »
podejrzewam ze w UK duzo lepiej niz w Polsce jesli chodzi o pokrycie, no chyba ze chodzilo Ci o samą obsługę
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

czupryn

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 15 Czerwca 2011, 00:17:21 »
Chodzi mi o pokrycie bo jak jest taki gadzet w aucie to czemu by nie korzystac i ciekawe czy da sie wrzycic Europe na jedna plyte czy co kraj to postuj i zmiana cd :grin: no i wkoncu ciekaweczy jest update na 2011 bo to jednak 10 lat minelo.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl