Autor Wątek: Sterownik nawiewu Camry 2019  (Przeczytany 552 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Diggle96

• Toyot Leżący
  • *
Sterownik nawiewu Camry 2019
« dnia: 24 Lutego 2026, 08:53:05 »
Cześć wszystkim!

Posiadam Camry z 2019r. i tak jak nie miałem z nią naturalnie żadnych problemów tak niestety nadeszła pora na usterkę. Czym się owa usterka objawia? Objawia się ona tym, że po uruchomieniu pojazdu cały nawiew nie uruchamia się od razu, natomiast świeci się kontrolka AUTO (na przycisku klimy AUTO) i dopiero po ok. 1-2min. uruchamia się cały panel nawiewu/klimatyzacji. Kolejny problem polega na tym, że od strony kierowcy dmucha gorące powietrze, a od strony pasażera lodowate i w ogóle nie działa zmienianie kierunku nawiewu tzn. raz po uruchomieniu ustawi się losowo na szybę i dmucha tylko na szybę, a raz np. na twarz i mimo, że wciskając przycisk zmiany kierunku nawiewu ikonka na ekranie zmienia się to w rzeczywistości żadne klapy nie działają i nic się nie zmienia.

Moje pytanie odnośnie powyższych problemów jest następujące- przeglądając internet można natknąć się na filmiki w których ludzie pokazują kombinacje przycisków uruchamiające tryb serwisowy nawiewów i resetowanie ustawień klap, natomiast u mnie żadna z tych kombinacji nie działa. Czy ktoś z Was zna taką komibnację? Czy ktoś z Was miał taki problem? Kwestia, czy wystarczyłoby jakoś serwisowo zresetować ten sterownik od klimy? A może trzeba wymienić ten sterownik??

Tyle pytań, tak mało odpowiedzi... pomóżcie
Camry 2,5 Hybrid

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Sterownik nawiewu Camry 2019
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Lutego 2026, 09:07:29 »
Sprawdzałeś poziom płynu w chłodnicy? Jak wieje ciepłem z jednej kratki a drugiej nie to często to jest przyczyna.

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Sterownik nawiewu Camry 2019
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Lutego 2026, 10:11:43 »
zablokowane klapy lub uszkodzony silnik przestawiania
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl