Autor Wątek: Basic led vs full led w C-HR  (Przeczytany 2871 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andi15

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR II 1.8
Basic led vs full led w C-HR
« dnia: 27 Lutego 2026, 22:54:54 »
Takie pytanie z ciekawości
Czy ktoś wie (sprawdził) czy duża jest różnica w użytkowaniu, mocy, jasności itd. między basic led a full led? (jakiś film z yt?)
Od tego roku wersja Style ma full led chyba.
Szkoda, fajnie wygląda, a moja z 2024 a zwykłe basic ledy...

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Basic led vs full led w C-HR
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Marca 2026, 13:05:39 »
Nie widziałem jakiejś diametralnie różnicy między basic led a full led. Dają bardzo dobre oświetlenie drogi i jedne i drugie. Takie jest moje odczucie. Różnice w oświetleniu daje dopiero AHS, on robi świetną robotę jesli chodzi o jasność.
Toyota C-HR 2.0 Hybrid Dynamic Force  AWD-i GR SPORT Premiere Edition

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Marca 2026, 13:42:21 »
Czy te średne lampy, już dobrze wyglądające ale dalej bez AHS/Matrixa inaczej się łączą z autem? Po magistrali CAN?
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline corollafan1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Marca 2026, 09:59:42 »
W basic LED zwykle masz prostszy moduł – działa dobrze, ale zasięg i rozkład światła są trochę słabsze. W codziennej jeździe różnica jest bardziej w komforcie i wyglądzie niż w jakiejś „przepaści” w jasności.

Offline Andi15

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR II 1.8
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Marca 2026, 13:42:56 »
ciekawe, czy dałoby sie wymienić kiedyś na nowszą wersję lamp (z basic led na full led)...

Offline lobos

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR 1.8 Style
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Kwietnia 2026, 08:24:57 »
ciekawe, czy dałoby sie wymienić kiedyś na nowszą wersję lamp (z basic led na full led)...
Full LED z wersji Executive 2024 na pewno się nie da. Ciekawe czy z tegorocznej Style by nie pasowały? Wizualnie robią mega robotę w dzień.
Ogólnie żałuję, że nie dołożyłem do Executive ze względu na te lampy i elektryczną klapę bagażnika, której brak na co dzień jest uciążliwy i odczuwalny.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
Basic led vs full led w C-HR
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Kwietnia 2026, 08:26:40 »
Full LED z wersji Executive 2024 na pewno się nie da. Ciekawe czy z tegorocznej Style by nie pasowały? Wizualnie robią mega robotę w dzień.
Ogólnie żałuję, że nie dołożyłem do Executive ze względu na te lampy i elektryczną klapę bagażnika, której brak na co dzień jest uciążliwy i odczuwalny.
Wydaje mi się że mylisz lampy, Executive ma to samo co Style MY26, dopiero z pakietem Tech dochodzą Matrixy i automatyczne poziomowanie. Wydaje mi się że szło by to dołożyć skoro Style je dostał, ale to czysty domysł. Ja raczej kończę z modyfikacjami, chyba że wpadnie mi w ręce zderzak z GR w kolor, to będę się bawił w czujniki ale raczej prędzej zmienimy to auto.
« Ostatnia zmiana: 02 Kwietnia 2026, 08:34:12 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline lobos

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR 1.8 Style
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Maja 2026, 08:49:29 »
Wydaje mi się że mylisz lampy, Executive ma to samo co Style MY26, dopiero z pakietem Tech dochodzą Matrixy i automatyczne poziomowanie. Wydaje mi się że szło by to dołożyć skoro Style je dostał, ale to czysty domysł. Ja raczej kończę z modyfikacjami, chyba że wpadnie mi w ręce zderzak z GR w kolor, to będę się bawił w czujniki ale raczej prędzej zmienimy to auto.
Chodziło mi o to, że pytałem w Serwisie czy byłaby możliwa taka zmiana to powiedzieli mi, że nie bo tam są zupełnie inne KAN-y w wersji Style a Executive i "gryzły" by się te lampy.
Natomiast jak wiemy od tego roku wypuścili Style z full LED z Executive (nie mylić z Matrixami - chodzi mi o pociągnięty przerywany LED, którego w Comfort i Style 2024 nie mamy).
Pytanie czy na dzień dzisiajszy taka modyfikacja nadaj jest niemożliwa? Oczywiście Polak potrafi wszystko i na 100% da się to jakoś obejść i wstawić te lampy, ale mnie chodzi o podmiankę "po Bożemu" ;)

Offline nickkk

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Lexus NX
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Maja 2026, 23:25:55 »
Czesc osób żałuje, że nie wybrało wersji executive. Dziwię się trochę, ponieważ dokładając tysiąc złotych mamy gr Sport w którym jest head up. Wyjaśnienie mi proszę, dlaczego więcej osób wybiera executive a nie gr Sport?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Maja 2026, 06:32:47 »
A tu można mieć z GR'em Matrix Led?
Wszystkie te "świecidełka" z GRa o kant, jesli nie można mieć matrix'ów. Taki myk zrobili w Rav4.
« Ostatnia zmiana: 22 Maja 2026, 06:34:22 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Maja 2026, 08:08:59 »
Executive CHR mk2 nie ma matrixów jeśli nie dokupi się pakietu Tech za 9k. Ale za to można ten pakiet zarówno kupić do GR jak i Executive.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Pazurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Maja 2026, 18:36:15 »
Czesc osób żałuje, że nie wybrało wersji executive. Dziwię się trochę, ponieważ dokładając tysiąc złotych mamy gr Sport w którym jest head up. Wyjaśnienie mi proszę, dlaczego więcej osób wybiera executive a nie gr Sport?
Jak ja odbierałem Executive 2.0 rocznik 2025 w kwietniu 2025 to różnica w cenie między Executive a GR Sport była 14800 zł.
Executive 2.0 - 175300 zł a GR Sport - 190100 zł natomiast Tokyo Edition - 194000 zł.
C-HR II Executive 2.0 - 2025
AYGO Selection x-cite - 2020
Auris II 1.6 Valvematic, Premium+Comfort - 2013

Offline nickkk

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Lexus NX
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Maja 2026, 17:23:10 »
Ma ktoś porównanie Ledów do Matrix Ledów?
Opłaci się dopłacić do pakietu tech? (jest w nim chyba jeszcze lepsza kamera tylnia i zestaw kamer 360)

Offline p50waw

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 2.0 PHEV
« Odpowiedź #13 dnia: 01 Czerwca 2026, 18:26:00 »
Ma ktoś porównanie Ledów do Matrix Ledów?
Opłaci się dopłacić do pakietu tech? (jest w nim chyba jeszcze lepsza kamera tylnia i zestaw kamer 360)

Miałem kupić Executive bez Matrix LED i bez 360 - mam GR Sport powystawową z Matrix LED, kamerą 360 i Head-Up Display oraz tą lepszą kamerą tylną z liniami prowadzącymi.
Napiszę tak: było drogo ale i tak sporo taniej niż nowe, ale warto.

Matrix LED -> jazda nocą jest w końcu przyjemnością.
Head-Up Display -> nie pamiętam kiedy spojrzałem się na zegary po coś innego niż odczyt ciśnienia w oponach przed jazdą oraz czasami strzałka nawigacji jak jadę na Sygic'u a jestem w ruchu i obraz na ekranie pokazuje 360. Szybkość i ograniczenia oczywiście w standardzie. Widok skrzyżowania / ronda / rozjazdu i kierunek jazdy jak jadę na wbudowanej nawigacji.
360 -> parkowanie jest w końcu przyjemnością. I wyjazd z ciasnego zaułka z wysokim krawężnikiem też.
Kamera cofania z liniami - BARDZO fajne rozwiązanie, od razu widzisz czy się zmieścisz czy nie (z myślą o naszych żonach :) )

Polecam, warto. Felgi 20" też są ładne, ale mogłyby być i 19"tki - to już jest "detal".

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl