Autor Wątek: Brak możliwości zamknięcia samochodu, ciagle tryb ACC? [rozwiązany]  (Przeczytany 404 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline artineo

• Początkujący
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
Corolla 2020 TS 2.0.
Dzisiaj miałem dziwny przypadek. Chce zgasic auto jak zawsze, skrzynia na P, hamulec wcisniety, naciskam start/stop, zegary gasna, ale nie wylacza sie radio i ekran, otwieram drzwi i piszczy, ze drzwi otwarte, na zegarach narysowane też, że drzwi otwarte. Zamykam drzwi, znika, ze drzwi otwarte. Wysiadam, odchodze, piszczy, ze kluczyka nie ma w pobliżu, brak reakcji na pilota. Wsiadam, odpalam, jade, gasze, to samo.  Tak probowałem z 10x, zawsze to samo, zero komunikatu, tylko jakby się nie wyłączał całkowicie. Cały czas środkowy ekran włączony. Tak patrze co tu zrobic, odpialem powerbank, ktory zasila kamere w trybie parking.  Natychmiast wszystko się wyłączyło. Podłączyłem ponownie i już normalnie działa. Dziwne, powerbank tak podłączony mam juz prawie rok i pierwszy raz tak mi się zrobiło.
Tak piszę, gdyby ktoś kiedyś miał podobny problem, może się przyda. Powerbank zasilany normalnie z gniazda zapalniczki w podłokietniku.
« Ostatnia zmiana: 13 Marca 2026, 19:00:25 wysłana przez artineo »

Offline Czestek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 1.8
Odp: Brak możliwości zamknięcia samochodu, ciagle tryb ACC? [rozwiązany]
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Marca 2026, 15:16:42 »
Zeby wylaczyc auto nie musisz naciskac hamulca.
Pozdro!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl