Autor Wątek: Gaz do Verso  (Przeczytany 10052 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pavlo66

• Gość
Gaz do Verso
« dnia: 18 Sierpnia 2005, 11:53:33 »
Witam SerDecznie   :aclap  
Mam pytanie - czy ktos z klubowiczow zakladal gaz do Verso
Albo posiada zdjecia z cylindrem w bagarku "zwyklej" Toyotki. Bo przestrzen w Verso jest podobna do poprzedniej mojej "zwyklej" Corrolki
  :modlitwa

p_flori

• Gość
Gaz do Verso
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Sierpnia 2005, 12:04:58 »
To zależy jaki zbiornik chcesz wsadzić. W/g mnie jesli w koło ma wchodzić 42 l (bo taki sie mieści to lepiej założyc butle podłużnie za nadkolen 40l - wymiarowo i funkcjonalnie korzystniej.
A jak imasz tam silnik?

pavlo66

• Gość
Gaz do Verso
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Sierpnia 2005, 12:22:22 »
"Możliwe jest  zamontowanie instalacji PRINS IV generacji - do Verso 1,8 .  z zbiornikiem walcowym za tylną kanapą. zbiornik 70 litrów poj. teoretycznej - około 56 litrów roboczej" - To jest odpowiedz od dealera z Katowic. Rzecz w tym, ze rodzinka to model 2+2 czyli w bagarku chcialbym zmiescic wozki i staff na jakis wypad. A w momencie kiedy rzuca mi butle to bagarek sie skurczy   :cry:  
Wiec rzucilem pomysl coby zamontowali Vialle V-gen ze zbiornikiem torusowym w m,iejsce zapaasu ale... :
kolejna odpowiedz "Instalacje Vialle występują tylko z zbiornikami torusowymi a niestety takiego zbiornika nie można zastosować w Corolli Verso i problem tkwi w tym że instalacja Vialle posiada pompęgazu ciekłego zabudowaną w zbiorniku co podwyższa jego wysokość i po prostu taki zbiornik nie mieści siępod podłogą w sposób zapewniający bezpieczny prześwit"
Zastanawim sie czy nie mozna wyciac jakiejs "dziury" w podlodze bagaznika coby ta pompa wlazla  :evil:

p_flori

• Gość
Gaz do Verso
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Sierpnia 2005, 13:55:31 »
Dziury nie rób - korozja zeżre ci butlę3 x szybciej. Nie ma co sie pakować w Prinsa - seguent BRC z wtryskami japońskimi Keihima powinien dać radę, a tańszy. Po co Ci butla 70 l? Przecież stacji gazowych u nas nie brakuje.

pavlo66

• Gość
Gaz do Verso
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Sierpnia 2005, 14:41:06 »
Cytat: p_flori
Dziury nie rób - korozja zeżre ci butlę3 x szybciej. Nie ma co sie pakować w Prinsa - seguent BRC z wtryskami japońskimi Keihima powinien dać radę, a tańszy. Po co Ci butla 70 l? Przecież stacji gazowych u nas nie brakuje.
 :worried  
Ale jak juz napisalem to jest propozycja serwisu Toyoty. Zapomnialem dodac, ze auto jest w leasingu wiec sila rzeczy musze robic wszystko w Toyocie coby gwarancja nie poszla precz.
Czyli nie ma co robic dziur bo korozja...   :aduh  
Ergo
Czy sa jakies mniejsze nieszczesne butle do bagarka?

dzieki za dotychczasowa pomoc   :roll

p_flori

• Gość
Gaz do Verso
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Sierpnia 2005, 21:40:23 »
Oczywiście, że są, zresztą - skoro dostaniesz na to gwarancjęToyoty - to możesz nawet wyciąć całą podłogębagażnika :lol: NIe rozumiem tego tylko dalaczego proponują Ci aż ta duża butlękosztem bagażnika - to Ty masz zdecydować jak butla i gdzie usytuowana. Pomierz bagażnik no i wózki - wymiary butli poda Ci serwis. Powodzenia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl