Cześć , mam podobny problem z błędem P0420 w Toyota Camry XV70 2020 rok.
Kupiłem samochód półtora roku temu z przebiegiem ok. 111 000 km, błąd zapalał się co jakiś czas ( raz na tydzień itd.), kasowałem to za pomocą oprogramowania i złącza OBD. W salonie Toyoty rekomendują w takim przypadku od razu wymianę kat z całym układem wydechowym koszt części rok temu ok. 15 000 zł.
Aktualny przebieg 140 000 km.
Dokładnie rok temu zdecydowałem się narazie na wymianę wkładu w kat. na euro 6 polskiego producenta.
Nic nie pomogło, check zapala się cały czas.
Od pewnego czasu ( miesiąc) zapala się bardzo regularnie, praktycznie po każdym odpaleniu i rozgrzaniu silnika.
Zrobiłem kilka testów / pomiarów poprzez złącze OBD ( nadmienię, że nie odczuwam żadnych negatywnych zdarzeń podczas jazdy, obroty, spalanie, praca silnika wszystko jest ok), analizując parametry :
- czujnik tlenu 1 (szerokopasmowy) Prąd (mA)
- czujnik tlenu 1 (szerokopamsowy) stosunek proporcji
- czujnik tlenu 2 (szerokopamsowy) Prąd (mA)
- czujnik tlenu 2 (szerokopamsowy) stosunek proporcji
- Długoterminowa korekta wtórengo czujnika tlenu Bank 1
- korekta długoterminowa Bank 1 %
- korekta krótkoterminowa Bank 1 %
- Krótkoterminowa korekta wtórnego czujnika tlenu Bank 1
- Obroty silnika
- stosunek paliwo / powietrze
wygląda to tak, że mieszanka, spalanie wszystko wygląda idealnie. Jest tylko problem z czujnikiem B1S2 (sonda za kat), Prąd skacze - duże amplitudy , dziwne piki . Szperając i czytajac w necie jest podobno duże prawdopodobieństwo że kat jest ok, a problem dotyczy sondy za katalizatorem. Czy ktoś wymieniał może już sondę, czy spotkaliście się z tym ??
Sorry za przydługi wpis, z góry dzięki za pomoc