Autor Wątek: Najem długoterminowy samochodu. Co o tym sądzicie?  (Przeczytany 1069 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kagrales

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota
Najem długoterminowy samochodu. Co o tym sądzicie?
« dnia: 10 Kwietnia 2026, 09:13:13 »
Przymierzam się obecnie do najmu długoterminowego auta. Interesuje mnie wzięcie auta hybrydowego (ale przestronnego w środku). 80% jazdy to nieduże miasto. Czy np wybierając toyotę wziąć ten ich kinto one czy jakoś tak, honde to też u nich czy lepiej poszukać czegoś w zewnętrznych firmach a jeżeli tak to czy macie jakieś godne polecenia, które nie stosują żadnych ukrytych, dziwnych chwytów. Będę bardzo wdzięczny za wypowiedzi.

Offline pastorr

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Najem długoterminowy samochodu. Co o tym sądzicie?
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Kwietnia 2026, 09:19:42 »
Zobacz sobie w Masterlease, mają w ofercie toyoty na wynajem długoterminowy, ale pewnie nie wszystkie są dostępne w hybrydzie. Moim zdaniem będą mieli korzystniejszą ofertę niż salon toyoty (nie mam porównania akurat z salonem toyoty ale mam porównanie z salonami innych firm).

Offline Kagrales

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Kwietnia 2026, 10:28:04 »
Dzięki, zobaczę na pewno. A gdzie ogólnie mozna dowiedziec sie prawdy o tych samochodach, o tym co z bateria za 10 lat, jak wyglada ich zuzycie, generalnie wszystkich jak to mowia "zad i walet"?

Offline pastorr

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Kwietnia 2026, 12:51:52 »
Ja mam Opla Amperę z roku 2012 i z przebiegiem 225 tys km i nie wiem jak to możliwe ale na baterii wciąż mam zasięg taki sam jak był nowy, drugi przykład, znajomy ma Kia eNiro z 2020 roku i po przebiegu 80 tys km zrobił przegląd baterii i okazało się że degradacja baterii nastąpiła tylko 1,5%, moim zdaniem baterie w nowszych modelach przeżyją auto, nie ma co porównywać do technologii Leafa która tam degradacja baterii następuje znacznie szybciej (brak aktywnego chłodzenia i grzania). Aktualnie zastanawiam się nad zmianą na nowy, bo jednak 10 letnie auto to dość sporo. I pewnie znowu będę brał elektryka. W najmie długoterminowym (aczkolwiek tutaj czekam na jakąs okazję).

Offline xavi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Kwietnia 2026, 12:16:07 »
Ja mam  zoe, zrobione 7000km i bardzo sobie chwale, ale mam
1 do pracy max 80km
2 garaż z wallboxem w domu
3 panele fotowoltaiczne
Mam w najmie długoterminowym (wynajmowałem auto w masterlease - tak jak poprzednik polecam się do nich wybrać, najlepiej na plac, bo tam mozna zobaczyć najlepsze okazje na auta).

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Kwietnia 2026, 13:33:19 »
Jeśli przyjąć, że bateria przeżyje 1000-2000 cykli ładowania a na jednym ladowaniu auto przejedzie  dajmy na to 300km to żywotność baterii wyniesie 300-600tys.km.

Offline warexmarex

• Prawie Toyot
  • Samochód:: toyota
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Kwietnia 2026, 10:07:27 »
Jeśli wynajem długoterminowy samochodu to zdecydowanie masterlease.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Kwietnia 2026, 11:12:13 »
Ciekawe ile kosztuje taka kampania spamu po małych forach dyskusyjnych.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl