Autor Wątek: Problemz Android Car i Yanosik  (Przeczytany 980 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ddicky

• Toyot Leżący
  • *
Problemz Android Car i Yanosik
« dnia: 12 Kwietnia 2026, 20:00:31 »
Witam. Ostatnio przesiadłem się z toyoty Auris na toyota Yaris cross. Wcześniej używałem  nawigacji zainstalowanej na Androidzie o nazwie Yanosik i wszystko było OK. teraz Mam problem komunikatami głosowymi odtwarzanymi przez Android Car. Polecenia do kierunku jazdy działają bez zarzutu. Inne takie jak  np. "uwaga wypadek" ,"nieoznakowani w okolicy " , "odcinkowy pomiar prędkości" itd w ogóle nie działają głosowo. W związku z powyższym mam pytanie gdzie leży błąd. Czy trzeba coś jeszcze ustawić w Android Car czy w telefonie.
 Proszę o pomoc. A może jest to jakaś wada programu Yanosik?

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: Problemz Android Car i Yanosik
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Kwietnia 2026, 07:58:14 »
Możliwe, że to problem Yanosika. Możesz spróbować wyczyszczenia danych aplikacji w:  ustawienia ( androida) - aplikacje - yanosik - pamięć - Wyczyść dane. Jeśli to nie pomoże to możesz odinstalować Yanosika i zainstalować go ponownie. Trzeba tylko zapisać sobie konto i hasło jeśli chcesz kontynuować np. punktację w Yanosiku.

Wysłane z mojego SM-A566B przy użyciu Tapatalka

Offline bmac

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Cross
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Kwietnia 2026, 09:12:12 »
A czy komuś udało się w Android Auto ustawić Yanosika jako pływającą ikonkę na Mapach Google.. Nie udaje mi się tego zrobić słyszę tylko komunikaty głosowe z Yanosika. Albo ustawić mapy google na dużym ekranie a na małym Yanosika (u mnie na małym mogę ustawić tylko multimedia)?

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Kwietnia 2026, 13:56:34 »
W AA się nie da tego ustawić.
Ale przynajmniej można miec komunikaty z Y tle gdy się najpierw uruchomi Y a później GM.
Ja akurat wolę Waze zamiast GM.

Wysłane z mojego SM-A566B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 27 Kwietnia 2026, 13:59:02 wysłana przez Markid »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl