Aktualizacja.
Było śmiesznie, ale jak dzisiaj poszło auto do ASO to przestało być.
Zatrzymane na minimum 1 miesiąc z raczej na dłużej.
Podczas rozmowy z serwisantem dowiedziałem się że nie da się teraz zabrać auta i wrócić np.: po majówce, ponieważ gdy ruszyli gniazdo wiązki to aluminium było już tak utlenione i skorodowane, że się rozsypało i nie można go ponownie podłączyć.
Moje auto jest 4 które zatrzymali.
Aut zastępczych brak, wszystkie wydane długoterminowo. Zapisałem się na listę oczekujących. Wstępnie była mowa o odpłatnym aucie zastępczym (1 rozmowa nie była ze mną tylko z osobą, ktora mi zaprowadzila samochod do ASO), jednakże gdy ja rozmawiałem w tej sprawie to dostałem odpowiedź że otrzymałbym bezpłatnie.
Dzwoniłem także do Toyota Polska w sprawie akcji oraz samochodów zastępczych i tam zalecono mi napisać zgłoszenie za pomocą formularza, które zostanie rozpatrzone (sekcja kontakt -> zgłoś reklamację).
Na chwilę obecną najbardziej potrzebuję środka transportu na majówkę, więc w ramach mojego AC otrzymam auto bezpłatnie na 5 dni we wskazanym terminie po weryfikacji przez ubezpieczyciela zdarzenia losowego.
Poza tym mam czekać na telefon z ASO w sprawie informacji o przewidywanym terminie dostarczenia części i zwolnienia się auta zastępczego.
Moja rada taka, że jak macie zaplanowany wyjazd i zapraszali na akcje to przełóżcie wizytę na po wyjeździe.