Witam kolegów,
Teść kupił Toyotę Aygo 1.0 z 2011 roku, niestety sprzedający przekazał tylko jeden kluczyk do stacyjki gdyż nie był w stanie znalezć drugiego. Jest to zwykły kluczyk bez pilota, tylko z pastylką immo.
Auto posiada fabryczny centralny zamek więc dokupiliśmy drugi kluczyk z pilotem aby mieć drugi rezerwowy kluczyk oraz aby można było otwierać auto z pilota.
Została zaprogramowana pastylka immo ale nie mogę doprogramować samego pilota. Procedurę z włączaniem stacyjki i zamykaniem dzrzwi znam już na pamięć, serwis nawet udostępnił zmodyfikowaną procedurę która podobno umożliwia usunięcie poprzednio dopisanych pilotów, niestety ale co bym nie próbował to centralny nie jest w stanie dopisać pilota - podczas procedury programowania centralny zamek nie reaguje na wciskanie przycisków na pilocie.
Sądziłem że być może mamy złą wersję pilota więc zakupiłem drugi używany pilot od Aygo z podobnego rocznika ale co bym nie próbował to centralny nie rozpoznaje żadnego pilota podczas procedury programowania.
Sam centralny zamek działa, zamyka i otwiera wszystkie dzrzwi po manualnym przekręceniu kluczyka w zamku dzrzwi kierowcy.
W związku z tym mam kilka pytań do kolegów którzy są bardziej obeznani lub specjalizują się w tym modelu:
- czy w tym modelu występowały różne moduły centralnego zamka w wersji ze zdalnym sterowaniem i bez?
W katalogu występują dwa różne numery części dla modułu centralnego zamka, dlatego pytam.
- czy ktoś mógłby potwierdzić numery z płytki pilota zdalnego sterowania w swojej wersji??
Mozliwe że nadal mam niewłaściwego pilota pomimo zapewnień sprzedawców o kompatybilności...
- jakieś inne pomysły??
Pozdrawiam.
Zygi.