Autor Wątek: Co to za wtyczka ?  (Przeczytany 4007 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
Co to za wtyczka ?
« dnia: 18 Sierpnia 2005, 17:12:20 »
Po zdjęciu osłony ramki nawiewu i regulacji świateł odok przewodów biegnących do tejrze regulacji mam brązową kostkę z 4 lub 5 przewodami. Czy możecie mi powiedzieć od czego te przewody są?

Paweł
« Ostatnia zmiana: 30 Stycznia 2006, 21:02:38 wysłana przez Swoop »

p_flori

• Gość
Odp: Co to za wtyczka ?
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Sierpnia 2005, 21:19:39 »
albo do np. halogenów. Raczej to kostka do opcjonalnych urządzeń, których nie ma w twym modelu. Moga to być np kostki do dodatkowych czujników poduszek, lub np. dodatkowe obwody, które są w silniku benzynowym, a w dieslu sa niepotrzebne. Uwierz każdy ma jakieś dodatkowe kostki.

Lord D4

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Października 2006, 18:21:30 »
Ściągałem dziś migacze przednie (wiedziony wątkiem MaLy_RaDeK) i za lewym obok zbiornika spryskiwacza jest wtyczka i jakię "trzmadło". Co to jest, a raczej czego nie ma?
Wygląda to tak:

« Ostatnia zmiana: 04 Października 2006, 10:14:33 wysłana przez ayrsen »

MaLy_RaDeK

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Października 2006, 18:53:48 »
Tez sie nad tym zastanawialem gdy montowalem podgrzewanie zbiorniczka z plynem do spryskiwaczy...
Wydaje mi sie, ze jest to miejsce na druga pompke do plynu i wtyczka do niej.
Np. do spryskiwaczy reflektorow...

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Października 2006, 18:56:53 »
Nie tylko Aveniacy się nad tym zastanawiają - w Carinie też się nad tym zastanawiali, więc może wreszcie ktoś powie, do czego to ma służyć - link do tematu w dziale Carina...
Ta wtyczka występuje bez względu na model (FL lub nie) czy na silnik - swoją drogą jest kilku posiadaczy Ave ze spryskiwaczami reflektorów, więc może sprawdzą...? ;)

lukigondi

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Października 2006, 20:05:31 »
Ja mam 2 pompki;-) Do tej drugiej jest podłączona ta kostka. Jeden silniczek do przedniej szyby, drugi do tylnej.

pozdr.

Lord D4

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Października 2006, 21:53:41 »
Też mślałem, że to do pompki, ale całkowicie zapomniałem o kombi i liftback'ach :-[
Ale fajnie wiedzieć, że można tam coś podłaczyć ;)

PiotrM

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Października 2006, 08:58:14 »
Tez sie nad tym zastanawialem gdy montowalem podgrzewanie zbiorniczka z plynem do spryskiwaczy...
Wydaje mi sie, ze jest to miejsce na druga pompke do plynu i wtyczka do niej.
Np. do spryskiwaczy reflektorow...

A czy możesz rozwinąć wątek montażu podgrzewania zbiorniczka? Co się montuje, gdzie to kupuje itd. - brzmi ciekawie (zakładam, że nie matego w standardzie, rzynajmniej nie w modelu T22).Dzieki.

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Października 2006, 09:04:37 »
A czy możesz rozwinąć wątek montażu podgrzewania zbiorniczka? Co się montuje, gdzie to kupuje itd. - brzmi ciekawie (zakładam, że nie matego w standardzie, rzynajmniej nie w modelu T22).Dzieki.
PiotrM - poczytaj tutaj ;)
pzdr

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl