Autor Wątek: Toyota Corolla rocznik 2023 - po zaryglowaniu drzwi mruga awaryjnymi 8 razy  (Przeczytany 541 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MalinRM

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
Cześć wszystkim,

​Zwracam się do Was z prośbą o pomoc, bo skończyły mi się już pomysły, a w instrukcjach nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi.

​Od 3 lat jeżdżę Corollą, w której mam zamontowany (zapewne dedykowany, dokładany w salonie) alarm Cobra / Vodafone. Do tej pory system działał bardzo czytelnie – gdy słabła bateria w pilocie/pastylce, samochód dawał sygnał dźwiękowy (bzyczenie) przy uruchamianiu, sygnalizując potrzebę wymiany. (zakładając, że to własnie tam jest problem a nie gdzieś indziej)

​Od jakiegoś czasu mam jednak zupełnie inny objaw: po zamknięciu samochodu, auto miga światłami awaryjnymi dokładnie 8 razy.

​Co już zrobiłem:

* Wymieniłem baterię w głównym pilocie samochodu.
* Wymieniłem baterię w pastylce (karcie proxi) od alarmu Cobra.
* W obu przypadkach wrzuciłem markowe, świeże baterie Duracell.

​Niestety, po wymianie kompletnie nic się nie zmieniło – auto przy każdym zamknięciu uparcie miga 8 razy. Sam alarm poza tym uzbraja się normalnie i nie wyje bez powodu.
​Czy ktoś z Was spotkał się z takim zachowaniem? Czy te 8 mignięć to konkretny kod błędu?

Z góry dziękuję za odpowiedż!

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Dodstkowe urządzenie na linii cobraBUS albo zostało odłączone albo ma uszkodzona wiązkę albo samo uległo awarii
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline MalinRM

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
Dodstkowe urządzenie na linii cobraBUS albo zostało odłączone albo ma uszkodzona wiązkę albo samo uległo awarii

Jestem w stanie sam to jakoś sprawdzić czy tylko wizyta u mechanika? JAk możesz dać jakieś wskazówki będę wdzięczny

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
A zamontowany jest dodatkowy czujnik usiesienia pojazdu do alarmu?
syrena działa?
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl