Autor Wątek: Nowy Prius Trójmiasto i okolice, prośba do właściciela  (Przeczytany 741 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Calamardo

• Toyot Leżący
  • *
Sorki, że męczę ale przymierzam się do zakupu nowego Priusa. Niestety W CAŁEJ POLSCE NIE MA ANI JEDNEGO PRIUSA DEMONSTRACYJNEGO  :| a ja jestem cokolwiek ponadgabarytowy.
Mam prośbę do posiadacza ostatniego/nowego modelu Priusa o kontakt celem umówienia się do przymiarki. Najlepiej wieczorem albo weekend.
Zostawiam swój telefon kontaktowy: 515516802

Celem zrekompensowania szkód moralnych ze swojej strony stawiam flaszkę czegoś fajnego  :-).
A i do flaszki coś się znajdzie dla rodziny.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Odp: Nowy Prius Trójmiasto i okolice, prośba do właściciela
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Maja 2026, 00:10:50 »
Znajdź używany i sobie obejrzyj, trochę ich jest w salonach. Ja mam 185cm i 180kg, wsiadłem i zająłem jako tako pozycje ale za mną słabo. Dodatkowo pozycja kierownicy względem ekranu kierowcy beznadziejna. Bagażnik na jedną dużą walizkę chyba że wywalić osłonę.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Maja 2026, 07:41:05 »
Ja mam 195 cm 140kg i nie wsiadłem. Dla mnie przedni słupek i dach nad kierowcą jest zbyt nisko poprowadzony. Nie chciało mi się wciskać na siłę. Oczywiście używając na codzień opracujesz jakąś technikę wsiadania ale po co robić sobie dodatkowe utrudnienia?
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Calamardo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Maja 2026, 09:05:14 »
Zasadniczo to ma być samochód dla żony ale czasami jedziemy gdzieś razem i nie chcę się męczyć w Priusie zwinięty w trąbkę. Żona zdecydowała o wyborze między Priusem i C-HR ale musimy się przymierzyć.

Offline Dolo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Prius III
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Maja 2026, 10:24:39 »
A nie możesz się umówić na jazdę próbną w salonie?

Offline Calamardo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Maja 2026, 15:53:32 »
Gdyby w którymś salonie mieli Priusa to na pewno było łatwiej

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Nowy Prius Trójmiasto i okolice, prośba do właściciela
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Maja 2026, 17:22:15 »
Ok zdradzę ci sekret który w sumie nie jest sekretem jeśli na bieżąco śledzi się oferty dilerskie na pewneauto.pl. Jakieś 2-4 tygodnie przed oficjalną obniżką cen dilerzy masowo wyprzedawali swoje demo. Był dzień że chyba 3 salony w tym samym momencie wystawiły. Dla mnie jest to pewny znak że za moment będzie lifting i dostali sygnał żeby spuszczać stock szybko. Sama obniżka dla mnie może być sygnałem że spuszczają stock, albo może też być kierowana chęcią podniesienia sprzedaży z nędznych 100 sztuk rocznie do jakiegokolwiek poziomu, w końcu limit amortyzacji to jakiś bodziec.

Ten geniusz marketingu dla klientów 70+ Mularczyk wrzucił na YT źle zmontowany materiał o historii hybryd 2 tygodnie temu, uważam że to przygotowanie pod premierę 6 generacji napędów w Priusie 5gen po liftingu. Jak już Toyota utrzymuje tego Priusa w produkcji mimo iż średnio to ma sens kiedy większość modeli już jest Hybrid only to pasuje żeby był showcase’em technologii. Z samej Japonii na początku roku były informacje że lokalni dealerzy nie przyjmują zamówień i planowo wznowią to w okresie wakacyjnym, no śmierdzi liftingiem na kilometr.

Na litość boską Prius dalej nie ma bezprzewodowego Android Auto, ile tak może to trwać xD

PS. Jeśli przypadkiem ta agencja marketingu monitorująca codziennie co się dzieje o marce Toyota tu wpadnie (https://youtu.be/sK6MyDz69RM?t=1770&is=3Dvgb7ocsWRhqKh6) to dajcie tam znać że mogli by wprowadzić linie Crown jak już planują ubić Camry z końcem roku, dziękuję.
« Ostatnia zmiana: 26 Maja 2026, 17:42:49 wysłana przez Konrad62 »
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Calamardo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Maja 2026, 08:46:22 »
Pewnie masz rację ale z drugiej strony od kilku dni dilerzy Toyoty znowu zbierają zamówienia na Priusa bo wznowili produkcję. Przy zamówieniu dzisiaj planowe dostarczenie samochodu we wrześniu. Z drugiej strony też widziałem prototypy poliftingowego modelu. Ale mi na nim nie zależy bo pewnie będzie jeszcze drożej.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl