Ok zdradzę ci sekret który w sumie nie jest sekretem jeśli na bieżąco śledzi się oferty dilerskie na pewneauto.pl. Jakieś 2-4 tygodnie przed oficjalną obniżką cen dilerzy masowo wyprzedawali swoje demo. Był dzień że chyba 3 salony w tym samym momencie wystawiły. Dla mnie jest to pewny znak że za moment będzie lifting i dostali sygnał żeby spuszczać stock szybko. Sama obniżka dla mnie może być sygnałem że spuszczają stock, albo może też być kierowana chęcią podniesienia sprzedaży z nędznych 100 sztuk rocznie do jakiegokolwiek poziomu, w końcu limit amortyzacji to jakiś bodziec.
Ten geniusz marketingu dla klientów 70+ Mularczyk wrzucił na YT źle zmontowany materiał o historii hybryd 2 tygodnie temu, uważam że to przygotowanie pod premierę 6 generacji napędów w Priusie 5gen po liftingu. Jak już Toyota utrzymuje tego Priusa w produkcji mimo iż średnio to ma sens kiedy większość modeli już jest Hybrid only to pasuje żeby był showcase’em technologii. Z samej Japonii na początku roku były informacje że lokalni dealerzy nie przyjmują zamówień i planowo wznowią to w okresie wakacyjnym, no śmierdzi liftingiem na kilometr.
Na litość boską Prius dalej nie ma bezprzewodowego Android Auto, ile tak może to trwać xD
PS. Jeśli przypadkiem ta agencja marketingu monitorująca codziennie co się dzieje o marce Toyota tu wpadnie (
https://youtu.be/sK6MyDz69RM?t=1770&is=3Dvgb7ocsWRhqKh6) to dajcie tam znać że mogli by wprowadzić linie Crown jak już planują ubić Camry z końcem roku, dziękuję.