Autor Wątek: rav4 2020 r. mokra podsufitka  (Przeczytany 498 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kłosek

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Auris
rav4 2020 r. mokra podsufitka
« dnia: 26 Maja 2026, 12:05:50 »
Witam, pojawił mi się problem, po wizycie na myjni zobaczyłem mokre ślady na podsufitce w okolicach słupka z małymi okienkami. Wilgotne plamy pojawiły się z obu stron. Z zewnątrz, nic nie zauważyłem, co mogłoby wskazywać na przepuszczanie wilgoci. Płetwa na uszczelce trzyma się stabilnie, Relngi też. Jakieś rady? Jak to zdiagnozować? Serdeczne dzięki za wszelką pomoc.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: rav4 2020 r. mokra podsufitka
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Maja 2026, 12:07:32 »
Religni przepuszczają na kołkach
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Birdd

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Maja 2026, 10:44:00 »
Kolega moderato Colin ma 100% racji. Relingi przeciekają na plastikowych klipsach. Uszczelki się wykruszają. Szczególnie lubi to wychodzić po myjni. Wiem to, bo koleżanka żony w swoim bolidzie tak miała i strasznie przeżywała :D W Toyocie chyba była na to nawet jakaś akcja naprawcza.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Czerwca 2026, 10:31:52 »
Są filmiki na YouTube z USA jak goście samodzielnie demontują relingi i uszczelniają silikonem. Ktoś próbował dać grubsze oringi, ale kołki wtedy się nie zatrzaskiwały. Ja osobiście męczyłbym o to Toyotę, jeżeli auto regularnie serwisowane.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl