Hej,
zakupiłem z aukcji rav4 gen5 2019 hybrydę (rynek eu) z m.in JBL+DAB. Zrobili dziurę pod lampą i weszli do auta wyjmując m.in moduł telemetrii/SOS (Denso OGEU47). Przez to nie działa zupełnie dzwięk, telemetria/sos, oraz nawigacja pokazuje ostatnia pozycję przed włamaniem.
Wg internetu jest to dokładnie cześc o nr 86740-42130. Niestety nie jest dostępny w PL obecnie. Jest mnóstwo innych modeli opartych na OGEU47 (czyli port G9 38pinowy + 2 złącza analogowe fakra z anteny).
Wiem, że ludzie wyjmują ten moduł żeby m.in. nie być śledzonym, parują piny żeby odzykać audio. Są nawet specjalne w USA kablowe bypassy
https://www.autoharnesshouse.com/store/AHH-DCM92Ja wiem że żeby odzyskać telemetrie trzeba zaprtogramować ale obecnie byłym w pełni zadowolony gdybym odzyskał audio. Czy ktoś wie czemu są wersje tego modułu specjalnie dedykowane dla JBL+DAB ? Inaczej płytka pcb jest rozprowadzona w środku?? Sprawdzałem np dla camry i jest 1 wersja dla JBL i bez. Czy włożenie modułu z np corolli OGEU47 bez kłopotu sparuje mi to co trzeba?
Mam schemat (ale nie wiem czy to dla 2019 czy dla roczników 2020+ bo tam się okablowanie zmieniło i już sie używa innego typu modułu telemetrii) dla wersji 6 i 9(czyli mojej) głośnikowej

Wg schematu trzeba sparowac 2-5 i 3-6 żeby odzyskać audio. Ale u mnie w tym górnym rzędzie jest tylko 1 para co widać na zdjęciu

Czy ktoś może coś zasugerować ?