Autor Wątek: Zadbana RAV-4 za 35 tys. Można?  (Przeczytany 325 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michu5511

• Początkujący
  • Samochód:: Toyota Yaris
Zadbana RAV-4 za 35 tys. Można?
« dnia: 17 Czerwca 2026, 17:59:28 »
Witam,

w przeciągu dwóch lat chcę zakupić samochód. Wiem, że jest jeszcze trochę czasu, ale widzę, że ceny mniej więcej stoją w miejscu, dlatego stwierdziłem, że zapytam. Zależy mi na aucie, które 80% czasu będzie eksploatowane na mieście, a od czasu do czasu pojechałbym nim w teren (żaden offroad, bardziej jakieś łąki itd). Początkowo myślałem nad zakupem Dacii Duster 4x4, ale trochę odstrasza mnie jakość wykonania niektórych części. Od kilkunastu lat jeżdżę  Toyotą Yaris i sobie chwalę. Zacząłem się zastanawiać właśnie nad RAV-4, tylko tutaj jest kwestia budżetu. Planuję wydać max 35 tysięcy na zakup. Chciałbym się Was zapytać, czy idzie dostać jakąś zadbaną ravkę po 2010 roku w tym pułapie (poniżej 200 000 km przebiegu), czy raczej nie. Widziałem, że za taką Ravkę trzeba dać dużo więcej niż 35 000, ale z drugiej strony znalazłem taką ofertę, nie wiem czy to jakiś bubel czy po prostu ludzie często wołają za dużo.

https://autoplac.pl/oferta/toyota/rav-4/iii-2-5-2011r-AGpGrA0Ru2Iq

Także jak to jest, idzie w tej cenie coś ogarnąć i z takimi wymaganiami, czy raczej odpuścić i szukać czegoś innego?

Chciałbym żeby to auto jeszcze posłużyło mi lata, a nie było złomem, który trzeba będzie reanimować i będzie skarbonką bez dna. Oprócz Dustera myślałem też nad Foresterem, chociaż tu obawiam się kosztów napraw.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Zadbana RAV-4 za 35 tys. Można?
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Czerwca 2026, 21:42:59 »
Za około 30-35k.spokojnie coś kupisz.
Ta sztuka z linka jest z USA więc dlatego jest taniej + brak rejestracji pl. Jak jesteś zainteresowany to weź Vin auta do sprawdzenia carfax i jak była uszkodzona. Jak się nie znasz to jedź do kogoś kto ogarnia takie tematy bo zazwyczaj zdjęty zderzak budzi przerażenie ... :laugh:

Reasumując trzeba na spokojnie szukać, nie omijać żadnych ofert bo wszystko będzie uzależnione od rdzy i stanu technicznego.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl