Autor Wątek: Test układu hybrydowego - jak często?  (Przeczytany 1201 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
Test układu hybrydowego - jak często?
« dnia: 25 Czerwca 2026, 13:26:02 »
Hej,

Jak często ASO robi przeglądy układu hybrydowego w noych C-HR ('24) ? Już wyjaśniam czemu sam se tego w książce serwisowej nie sprawdziłem.

Posiadam CHR z rynku niemieckiego do której nie dostałem żadnej papierowej dokumentacji w tym kasiążki serwisowej. Auto było bez przebiegu importowane od dilera czyli ogólnie nowe. W maju byłem na przeglądzie - rok po pierwszej rejestracji w Niemczech. Przebieg był ok 2000km
Na portalu klienta widzę tylko "Konserwacja" a nie ma tego testu hybrydy. Dla przykładu w Rav4 mam ten test przy każdym przeglądzie i nie wiem teraz czy ASO zapomniało czy tu się robi rzadziej.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Test układu hybrydowego - jak często?
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Czerwca 2026, 13:49:39 »
Co przegląd, od 4 roku lub 85000 km płatny
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Czerwca 2026, 15:07:20 »
Dzięki. No sobie zadzwonię dopytać czemu nie zrobili.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline Glider

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4; C-HR
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Czerwca 2026, 21:43:06 »
Dzięki. No sobie zadzwonię dopytać czemu nie zrobili.
Myślę, że zrobili. Jak robią przegląd gwarancyjny to powinni zrobić test baterii trakcyjnej. Miałem w maju podobnie, zrobili, ale nie wpisali odpowiednio i też nie widzę w Moją Toyota. W innym ASO zawsze mi wpisują osobno zwykły przegląd i w drugim wpisie przegląd baterii, robili tak dla trzech moich hybryd przez 10 lat. Teraz diler od którego kupiłem roczny samochód zrobił jeden wpis.

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Czerwca 2026, 21:53:29 »
Test po wykonaniu wpisuje się automatycznie do bazy. Zarówno negatywny jak i pozytywny. Testu nie wpisuje się ręcznie. Temat oczywisty
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Czerwca 2026, 00:00:58 »
No tak, ale mam jeszcze Rav4 i w tym przypadku w apce i na portalu mam osobną pozycję przeglad ukladu hybrydowego. Równiez na fakturze ta pozycja się pojawia. W przypadku CHR nie ma tego nigdzie. ASO to samo. Przegląd Rav4 robiony tydzień po CHR
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline Glider

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Czerwca 2026, 14:45:02 »
Test po wykonaniu wpisuje się automatycznie do bazy. Zarówno negatywny jak i pozytywny. Testu nie wpisuje się ręcznie. Temat oczywisty
Tak jak napisałem, w jednym ASO mam takie osobne wpisy, dla RAV4, C-HR, a wcześniej dla Priusa.
W ASO gdzie kupiłem tą  C-HR w maju, zrobili tylko jeden wpis.
Jednak @marekj ma różne wpisy w tym samym ASO?

Offline Glider

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Czerwca 2026, 22:22:54 »
@Colin, masz rację. Mam jeden wpis z przeglądu i jest to "test baterii układu hybrydowego". Nie ma wpisu przeglądu zwykłego.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Czerwca 2026, 12:40:42 »
Tak jak pisałem przeglad tydzien po tygodniu. W Rav4 sa dwie pozycje: Przegląd (jakoś tam nazwany) i Test ukladu hybrydowego. Niezmiennie od 5 lat.  W CHR tylko przeglad wpisali. Na fakturze z przeglądu Rav4 mam jedną z pozycji -test ukladu hybrydowego. W przypadku CHR takiej pozycji nie ma. Będę jutro dzwonił do ASO to napiszę co odpowiedzieli.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Czerwca 2026, 09:46:02 »
Rozmawiałem z ASO i pani mnie zapewniała, że test był wykonany, ze jest widoczny w zleceniu i wszystko jest ok, a że nie widać w aplikacji to oni już nie wiedzą czemu. Faktem jest, że ten ostatni przegląd to pojawił się w apce dopiero po mojej interwencji w TCE więc może to oni coś tam nie zaklikali. No dobra. W sumie auto jest na gwarancji, było na przeglądzie więc mieli zrobic wszystko co konieczne. Może za bardzo drążę temat.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Lipca 2026, 06:35:30 »
ze jest widoczny w zleceniu i wszystko jest ok

Poproś o wydruk i przesłanie w pdf.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl