Autor Wątek: Dluzsze szpilki do ALU  (Przeczytany 2767 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dman-666

• Gość
Dluzsze szpilki do ALU
« dnia: 24 Sierpnia 2005, 10:30:17 »
Czy ktos spotkal sie z sytuacja gdy oryginalne sruby do kol toyoty okazaly sie za krotkie i konieczna byla ich wymiana na dluzsze? mam felgi, ktore sa troche grubawe i zastanawiam sie nad czyms takim:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60323170

Jakies pomysly idee albo jak to wymienic?
Dzieki

Bisua

• Gość
Dluzsze szpilki do ALU
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Sierpnia 2005, 10:43:52 »
słyszałem o takiej sutuacji bardzo czesto i wtedy własnie pomaga wymiana na dłuższe szilki ale ja polecałbym ich zakup w jakims renomowanym sklepie  :wink:

CarinaGTI

• Gość
Dluzsze szpilki do ALU
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Sierpnia 2005, 11:04:14 »
trzeba pamiętać, że dłuższe szpilki to jednocześnie ciut dłuższy rozstaw kół (ciut lepsze 3manie sięw zakrętach) , co za tym idzie trzeba mieć na względzie ET felgi by nie obcierały, można to porównać z założeniem delikatnego dystansu. Czyli albo zejść z profilem opony o -5 lub założyć felgi o większym ET (standardowo w Yarisku ET=38mm). Jeśli ktoś jeździ głównie samemu i nie ma obniżonego autka można jeździć, uważając naszybsze pokonywanie zakrętów gdyż może czasami obetrzeć.

Dman-666

• Gość
Dluzsze szpilki do ALU
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Sierpnia 2005, 11:35:34 »
Cytat: CarinaGTI
trzeba pamiętać, że dłuższe szpilki to jednocześnie ciut dłuższy rozstaw kół (ciut lepsze 3manie sięw zakrętach) , co za tym idzie trzeba mieć na względzie ET felgi by nie obcierały, można to porównać z założeniem delikatnego dystansu. Czyli albo zejść z profilem opony o -5 lub założyć felgi o większym ET (standardowo w Yarisku ET=38mm).

Standardowo rozmairy tego zlomu co mi podrzuciles to 15', szerokość 7J (cali), ET38, rozstaw śrub 4x100 mm
;-)

CarinaGTI

• Gość
Dluzsze szpilki do ALU
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Sierpnia 2005, 13:07:22 »
ni8e powinno obcierać, jedynie jak będziesz zapakowany w 4os. to na niektórych wybojach może obcierać, ale nie masz obniżonego więc jak będziesz jeździł w 1-2 os. to będzie spox :-DD

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Dluzsze szpilki do ALU
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Sierpnia 2005, 14:08:45 »
jka masz glebe w aucie to trzec beda wszytkie 4ery kola......
u mnie przy tych samych parametrach felgi - oprocz wielkosci bo mam 16scie tra wszystkie kola......:D nawet jak jade sam - dziurka i gotowe!:P

oczywiscie z tylem latwo sobie poradzic...... troche gorzej sprzodem, ale tez sie nie dlugo za to biore bo wiem co zrobic... (thx Crit)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl