Autor Wątek: Ceny Kayaby skoczyly w gore:(((  (Przeczytany 3045 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Teks

• Gość
Ceny Kayaby skoczyly w gore:(((
« dnia: 24 Sierpnia 2005, 11:49:11 »
Siemka. Sprawdzalem dzisiaj ceny KYB na tyl (341082) i jestem przerazony. W JC krzykneli za nie 265 zl co jest uwazam ogromnie duzo, poniewaz znalazlem (na ul. Wólczyńskiej 190) te same amory po 190/szt. W sklepach ineternetowych wahaja sie tak kolo 225 zeta. Moze ktos wie czy mozna je znalesc jeszcze taniej???

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Sierpnia 2005, 14:26:50 »
A te 265zł  w JC to już po uwzględnieniu rabatu :?: PAmiętaj, że w Warszawie jest 25% zniżki... a we Wrocławiu 30%...

Pozdrawiam :)

Teks

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Sierpnia 2005, 15:06:14 »
A co mi po znizce skoro i tak taniej bedzie wziac te za 190. Z reszta i tak uwazam ze nie ma co oszczedzac na bezpieczenstwie  8)  , ale skoro mozna kupic je taniej to czemu nie.

Offline qbann

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Sierpnia 2005, 17:13:05 »
Cytat: Teks
taniej bedzie wziac te za 190

:shock: to bardzo tanio, jak siędowiadywałem najtaniej znalazłem po 300 (gazowe twin-tube). Możesz podać telefon do tej firmy. Dają oni gwarancjęna ile czasu?

Upps, nie zauważyłem, że chodzi o tylne :oops: Ale może warto tam sprawdzić przednie skoro są tacy konkurencyjni   :roll:

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Sierpnia 2005, 17:41:35 »
Cytat: qbann
Cytat: Teks
taniej bedzie wziac te za 190

:shock: to bardzo tanio, jak siędowiadywałem najtaniej znalazłem po 300 (gazowe twin-tube). Możesz podać telefon do tej firmy. Dają oni gwarancjęna ile czasu?

Upps, nie zauważyłem, że chodzi o tylne :oops: Ale może warto tam sprawdzić przednie skoro są tacy konkurencyjni   :roll:

Przednie do EP91 kupowałem kilka miesięcy temu za 230zł/sztukę. Oczywiście KYB Excel-G Twin Tube. Cena w JC we Worcławiu po uwzględnieniu rabatu 30% Gwarancja na 2 lub 3 lata, nie pamiętam...

Teks

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Sierpnia 2005, 10:00:43 »
nie chce sie powtarzac, wiec powiem ze adres i telefon do tego zakladu podalem w poscie "amortyzatory czy regeneracja?". Przyjemnej jazdy z KYB!

Offline qbann

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Sierpnia 2005, 10:06:37 »
Cytat: Pimpek

Przednie do EP91 kupowałem kilka miesięcy temu za 230zł/sztukę. Oczywiście KYB Excel-G Twin Tube. Cena w JC we Worcławiu po uwzględnieniu rabatu 30% Gwarancja na 2 lub 3 lata, nie pamiętam...

Dzięki, to jak siędoda te 30% to wyjdzie właśnie 299zł   :wink:  Tak więc w Warszawie będzie trochędrożej. A możesz powiedzieć jakie miałeś odczucia po zamontowaniu? Twardsze są, tzn. jest odczuwalnie mniejszy komfort?

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Sierpnia 2005, 12:16:46 »

...ble ble...

Dzięki, to jak siędoda te 30% to wyjdzie właśnie 299zł   :wink:  Tak więc w Warszawie będzie trochędrożej. A możesz powiedzieć jakie miałeś odczucia po zamontowaniu? Twardsze są, tzn. jest odczuwalnie mniejszy komfort?

:bnono  Jeśli od kwoty A odejmiemy X% otrzymamy kwotęB, ale po dodaniu do kwoty B  X% nie otrzymamy kwoty A   :bnono  (330 - 30% ≠ 231 + 30%)

Ach te procenty... ;)

Normalnie kosztowały coś koło 330zł :) (ceny nie są dokładne, co do grosza, pozwoliłem sobie na małe przybliżenia)

A co do wrażeń z jazdy... Poprzednie amortyzatory były nieźle dojechane, więc poczułem dużą różnicę... Ogólnie, jest w sam raz, nie za twardo, nie za miękko... Ja jestem bardzo zadowolony... Szczególnie, że z wymianą zapłaciłem niecałe 600zł... w ASO wołali 1500 :!:

Offline qbann

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Sierpnia 2005, 13:33:02 »

:bnono  Jeśli od kwoty A odejmiemy X% otrzymamy kwotęB, ale po dodaniu do kwoty B  X% nie otrzymamy kwoty A   :bnono  (330 - 30% ≠ 231 + 30%)

Ach te procenty... ;)

Tak, masz rację  :athunbsup  wynika to ze wzoru, że A*0,7=B, więc B=A/0,7 albo B=A*1,42 To szkoła podstawowa   :oops:    :bojjjjjjjjjj  

A co do wrażeń z jazdy... Poprzednie amortyzatory były nieźle dojechane, więc poczułem dużą różnicę... Ogólnie, jest w sam raz, nie za twardo, nie za miękko... Ja jestem bardzo zadowolony... Szczególnie, że z wymianą zapłaciłem niecałe 600zł... w ASO wołali 1500 :!:

Właśnie tego sięobawiałem, że relatywnie będzie duża różnica. Najchętniej przejechałbym sięep91, z takimi lub innymi amorkami, dla porównania. Nie zależy mi bowiem na super trakcji, co na komforcie. Zwłaszcza poprzeczne krótkie ale ostre nierówności, nie są za dobrze tłumione. Nie znam sięna zawieszeniach, ale to chyba zależy od amortyzatorów? Dlatego rozważałem różne wersje wymian, łącznie z wymianą na olejowe KYB. Tylko jak nie mam porównania, to jest to loteria.   :chmmm

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Sierpnia 2005, 13:48:31 »

Właśnie tego sięobawiałem, że relatywnie będzie duża różnica. Najchętniej przejechałbym sięep91, z takimi lub innymi amorkami, dla porównania. Nie zależy mi bowiem na super trakcji, co na komforcie. Zwłaszcza poprzeczne krótkie ale ostre nierówności, nie są za dobrze tłumione. Nie znam sięna zawieszeniach, ale to chyba zależy od amortyzatorów? Dlatego rozważałem różne wersje wymian, łącznie z wymianą na olejowe KYB. Tylko jak nie mam porównania, to jest to loteria.   :chmmm

Wg mnie amortyzatory w znacznym stopniu nie wpływają na twardość zwieszenia... A co do krótkich poprzecznych nierówności, to chyba konstrukcjapojazdu też robi swoje... nie ma co ukrywać, jest to małe autko miejskie... Może problem z tłumieniem pojawił sięze względu na zużycie amortyzatorów? W Wawie macie na pewno spoty i ktoś jakąś starletką na pewno tam zajeżdża... Polecam najpierw sprawdzić, jak jeżdżą inne Starletki... Jakbym nie miał do Wawy 500km, to bym Cięzaprosił na jazdępróbną :)

bol0

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Sierpnia 2005, 07:58:42 »

Dlatego rozważałem różne wersje wymian, łącznie z wymianą na olejowe KYB. Tylko jak nie mam porównania, to jest to loteria.   :chmmm

jesli wolisz komfort to wlasnie olejowe. gazowe sa twardsze, bardziej sportowe

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl