Autor Wątek: Automatyczne domykanie szyb  (Przeczytany 12659 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

andnn

• Gość
Automatyczne domykanie szyb
« dnia: 25 Sierpnia 2005, 07:46:08 »
Witam, gdzieś słyszałem że istnieje możliwość włączenia automatycznego domykania szyb przy zamykaniu samochodu z pilota. Niestety w mojej Toyocie nie ma takiej funkcjonalności, co zauważyłem kiedy zostawiłem auto z otwartą szybą przez 3 godziny na parkingu...   :oops:   Na szczęście samochód był tak czysty i błyszczący że nikt nie zauważył   :wink:   Aby uniknąć w przyszłości podobnych niespodzianek chciałbym dowiedzieć sięczy zaprogramowanie automatycznego domykania to kwestia komputera czy może alarmu? Z góry dzięki za wszelki info...

Pozdr

And

T.N.

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Sierpnia 2005, 10:31:03 »
Np. do alarmu Challenger NT, jednego z montowanych przez ASO, należy dokupić moduł domykania szyb, za jedyne 4 stówy bodajże. Ale działa inteligentnie - nie domyka wszystkich na raz, lecz po kolei :)

T.

Bubu

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Sierpnia 2005, 11:38:28 »
do kasdego alarmu mozna podlaczyc domykanie szyb. Do toyoty nalezy zastosowac modul domykajacy, ktory kosztuje na 4 szybki 100pln a na dwie 50pln.
U siebie zalozylem modul na 4 szybki, ktory zamyka je pokolei dziala rewelacyjnie od dwoch lat :)

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Sierpnia 2005, 11:41:58 »
Cytat: Bubu
U siebie zalozylem modul na 4 szybki, ktory zamyka je pokolei dziala rewelacyjnie od dwoch lat

jakiego producenta? Gdzie kupiłeś?
Może jakiś link :)

andnn

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Sierpnia 2005, 11:58:07 »
Dołączzam siędo pytania poprzednika - gdzie to można kupić i jakiej firmy. Ja mam zamontowany alarm Challenger 800 ST

Bubu

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Sierpnia 2005, 12:02:24 »
nie wazne jaki alarm jest zamontowany wystarczy ze alarm steruje centralnym zamkiem. Modul potrzebuje tylko sygnal z cz. Kupilem w Radomiu w firmie zajmujacej sie handlem instalacjami alarmowymi. Modul jest jakiegos polskiego rzemieslnika firmy nie pamietam.

macki

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Sierpnia 2005, 13:42:34 »

KPaxian

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Sierpnia 2005, 12:46:58 »
a jaki ma wpływ na gwarancjęzamontowanie tego typu urzędzenia poza ASO?

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Sierpnia 2005, 12:50:45 »
Cytat: KPaxian
a jaki ma wpływ na gwarancjęzamontowanie tego typu urzędzenia poza ASO?

hmm brak gwarancji na układ elektryki związany z montażem 'dobrodziejstwa', jak coś ci siępopsuje i zobaczą że montaż był poza ASO to mogą odmówić naprawy na gwarancji
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

T.N.

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Sierpnia 2005, 13:33:01 »
Cytat: Kryspin
brak gwarancji na układ elektryki

i właśnie za ten drobny szczegół trzeba dopłacać kilkaset złotych  :cry:

T.

AdaÂśko

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Sierpnia 2005, 17:35:23 »
No witajcie jeśli jesteśmy przy domykaniu szybek to zamontowałem sobie domykanie na przednie szyby. Kosztowało to mnie dwie stóweczki.Nie montowałem w ASO tylko u zdolnego kolegi elepstryka  :twisted:  :wink:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl