Autor Wątek: Przeprowadzenie wiązki do drzwi...  (Przeczytany 1691 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pimpek

• Gość
Przeprowadzenie wiązki do drzwi...
« dnia: 06 Września 2005, 09:00:42 »
Cześć :)
Problem mam taki, znaczy to jeszcze problemu nie ma, ale będzie :)
Chcęsobie złożyć centralny zamek i nie mam pojęcie którędy poprowadzić kable do drzwi... Wczoraj szczegółowo pooglądałem boczki drzw i nie ma tam żadnej dziurki na takie rzeczy :( Są jedynie małe otworki pod zawiasami, ale tam kabel zostałby przez nie zniszczony...

Pytanie kierujędo posiadaczy w przednich drzwiach głośników, c. zamka, el. szyb itp. Jeśli macie możliwość, to bardzo proszęo zdjęcia jak macie wprowadzoną wiązkędo drzwi oraz o info czy jest to fabryczne czy samoróbka. Pomocny będzie też schemat z EPC, jeśli ktoś takowym dysponuje...

Z góry dziękujęza pomoc,
pozdrawiam,
Piotrek :D
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 09:54:46 wysłana przez Janmor »

Offline tstarlet

• Toyot Leżący
  • *
Przeprowadzenie wi±zki do drzwi...
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Września 2005, 14:18:01 »
Musisz zrobić otwór w drzwiach i słupku i założyć łącznik elastyczny. Elektryk zakładał mi cz i tak właśnie zrobił. Warto dać ten łącznik troszkęwiększy żeby można było wepchnąć jeszcze inne kabelki (np. kierunkowskazy w lusterku)

Offline wojber

• Toyot Pełzający
  • **
Przeprowadzenie wi±zki do drzwi...
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Września 2005, 10:05:28 »
Mi szwagier podłączył centralny zamek i z tego co wiem to nie było orgilalnej wiązki, musiał ja od nowa ciągnąć. założenie alarmu i centralnego zamku zajeło mu jeden dzien, czujniki zamiescił tez na klapach silnika i bagaznika..

pozdrawiam

8)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl