Autor Wątek: gdzie gaz w Olsztynie 1,4 vvti corolla  (Przeczytany 3247 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

maro

• Gość
gdzie gaz w Olsztynie 1,4 vvti corolla
« dnia: 07 Września 2005, 12:25:15 »
po przegladnieciu tematow LPG zdecydowalem sie na instal. BRC 24  (3500pln) ale w warsztatach w OLsztynie nie ma hamowni (mówia ze to jest nie potrzebne wystarcza ogólne ustawienia w/g instrukcji) a czytajac wasze uwagi mam wrażenie ze to nie zbędne.W (podobno) najlepszym warsztacie w O. zaproponowano mi Elpigas-u STELLE (3700pln)+400pln za lubryfik...coś tam!? Nie wiem co myśleć bo wszystkie zaklady lpg w O. to takie garażowe warsztaciki a w linkach na temat gazu radzicie robić to w renomowanych firmach (hamownie, wymiana wtrysków etc.) a mi zalecaja standart tj."kompletny zestaw producenta" MOże ktoś gazowal corolle 2000r 1,4 vvti w Olsztynie albo okolicach i ma dobre wrazenia z tego zabiegu  :modlitwa    :chmmm

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Września 2005, 19:24:16 »
W archiwum jest wątek o gazuwaniu rollki vvti - wczoraj czytałem :) Co do Olsztyna to nie wiem ale zerknij na motonews.pl na forum LPG i polecane warsztaty i moze cos znajdziesz w okolicy.

maro

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Września 2005, 09:05:07 »
dzieki za zainteresowanie .Forum LPG mam obcykane.Głównie chodzilo mi o polecenie jakiegos gazownika tu w okolicach bede zmuszony zaufać swojej intuicji.dzięk  :athunbsup

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Września 2005, 18:26:04 »
Stella ma ciężki sterownik do ustawienia - dosyć to skomplikowane i raczej polecana jest do aut większego kalibtu (moc ok130-150 koni) - zauważ, ze jest droższ, bo tam montowane sa duże wtryski i większy reduktor (z reguły). Nie ma co przepłacać. Sequent 24 BRC wydaje mi sie lepszy - bo tańszy, a autka na BRC - znam kilka i smigają. Ja mam Elpigaz GPGA - i nie jest to ideał, choć ostatnio kupiłem fejs i soft i dostroiłem sam, na razie 2 kkm i OK, a instalka zrobiła już 25 kkm bez żadnej lubryfikacji. Hamownia - nie jest potrzebna, raczej analizator spalin i jazda w różnych warunkach z zapiętym kompem, czyli robienie mapy wtrysków w różnych warunkach obciążenia i stylu jazdy. pozdro

maro

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Września 2005, 10:47:18 »
dzieki p-flori  :bbravo  ufam Ci bo znasz sie na tym temacie (corolla+LPG) prześledziłem twoje poczynania z instalkami. Jak BRC to BRC!  :yehhhhhh

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Września 2005, 17:04:23 »
Dzięki za uznanie Maro. To, że sam grzebie w moich autach - nie czyni mnie fachowcem, ale do odważnych świat należy. Moja opinia o Sequent 24 BRC wynika iż wszyscy moi koledzy maja takie instalki w swoich autach - 2 Corolle, Volvo V40, BMW 529, Honda Acord 2,0, Nissan Almera 2,0, Octavia 1,6 (wszyscy 0 problemów) - co ważne wszyscy zakładali w tym samym solidnym zakładzie. Wszyscy dostali 2 lata gwarancji na instalacje i silnik (głowica). Pamiętaj, że warsztat musi byc solidny i w miare renomowany - aa i zapytaj ile takich autek zagazowali - jak będziesz pionierem - pojedź do innych. Aby ustawic instalke trzeba kilka takiich silników przećwiczyć - wtedy - nic gości nie zaskoczy. Pozdro.

maro

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Września 2005, 18:36:35 »
no właśnie! tam gdzie BRC to corolli chyba nie robili ale tam gdzie stelle elpigas-u to zrobili jakis czas temu i to bez smarowania i twierdza ze facet przejechał 100000 km regularnie doglądając luzów zaworowych w aso i nic sie nie działo.MAm jeszcze namiar na faceta co gazuje samochody dla firm z niemiec głównie seaty,skody,vw.On właśnie wkłada BRC bo ta instalka spełnia jakies ich normy.Zobacze co to za mądrala.Nara  :yehhhhhh

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl