Autor Wątek: Czy można zabezpieczyć jakoś lusterka ?!?  (Przeczytany 4191 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dobrus

• Gość
Czy można zabezpieczyć jakoś lusterka ?!?
« dnia: 13 Września 2005, 16:00:17 »
Hej!

Rano, idąc do pracy stwierdziłem, że moja Ave ma znacznie mniej lusterek bocznych niż dzień wcześniej - oba zajumane :( (całość - nie tylko wkłady)... Już wstępne przeszukiwanie rynku pokazuje, że minimum 600 zł dam za zamienniki (na giełdzie nie kupuję- nie dam powodu złodziejom do dalszych kradzieży, AC - trochęza mała rzecz ). Macie jakieś pomysły na to, żeby też tych nowych - nieoryginalnych mi nie zwinęli? Niestety garaż, strzeżony parking czy doberman nie wchodza w rachubę- stoi pod domem na Krzykach w Wrocławiu.

Podobno znakowanie nie ma większego sensu (3 kumplom zwinęli mimo tego), ktoś inny wspominał o jakiś specjalnych śrubach. Wydaje mi się, że to niestety kit jakiś. Ech, dolo ...

Pa, Dobruś
« Ostatnia zmiana: 12 Października 2006, 18:54:10 wysłana przez MaŁy_RaDeK »

pankuba

• Gość
Czy mo¿na zabezpieczyæ jako¶ lusterka ?!?
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Października 2005, 12:22:49 »
znajoma pomalowała w kropki lakierem do paznokci i podziałało   :athunbsup    :lol:  

Lusterko było nie lakierowane, a lakier do paznokci w tonacji lakieru samochodowego, wiec nawet jakos to wygladało.

Przedtem ukradli jej dwa razy, od pomalowania jest spokój.

Yaga

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Października 2005, 14:25:17 »
Jeju, nie strasz.  :shock:   Też mieszkam na Krzykach i już rąbnęli mi kołpaki i kierunkowskazy boczne.   :bojjjjjjjjjj  
Chyba też upaćkam lusterka lakierem i wezmędo tego jakiś odblaskowy!   :evil:

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Października 2005, 14:56:26 »
Ciekawe po co komu lusterka boczne  :shock:  :shock:

Ostatnio jak postawiłem auto na parkingu niedaleko pana "pilnującego", on spytał czy popilnować. Odparłęm, że nie trzeba, a on mi na to że stawiam na własną odpowiedzialność. Pytam go co sięstanie, skoro zostawiam auto na chwilę, a on mi odszczeknął, że teraz różne rzeczy sięzdarzają, naprzykład giną boczne lusterka  :shock:  :evil:  :shock:  :evil:   :bojjjjjjjjjj    :csad  

Na szczęście kiedy wróciłęm, były oba   :chmmm

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Października 2005, 15:20:30 »
dobrym sposobem jest odkrecenie lusterka, po czym zastosowanie cos na wzór wkretów od środka-przy mocowaniach lusterka, jednak co bardziej upoarty bedzie próbował wyrwać i jedn0ocześnie zdemoluje blache itp.
Spotkałem sięz dwoma przypadkami, że koleś miał poprowadzony prąd-przy dotknięciu wytwarzało siędość duże napięcie i nie bedziesz mógł nwet dotkn ąć lusterka przez 2s i nic z nim nie zrobisz, tylko zawsze zostaje pytanie, a jesli złodziej sięwqrwi to gwoździem przejedzie pół auta, więc niestety zawsze jest ryzyko, że zamiast lutsrerk może zrobić cos bardziej gorszego :/

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Października 2005, 15:59:50 »
Może trzeba zrobić lusterka wyjmowane - jak panel od radia na przycisk i zatrzask :wink:
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Października 2005, 16:09:04 »
Cytat: CarinaGTI
... tylko zawsze zostaje pytanie, a jesli złodziej sięwqrwi to gwoździem przejedzie pół auta, więc niestety zawsze jest ryzyko, że zamiast lutsrerk może zrobić cos bardziej gorszego :/

Karoserięteż pod prąd ;-)

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Października 2005, 16:16:19 »
Cytat: CarinaGTI

Spotkałem sięz dwoma przypadkami, że koleś miał poprowadzony prąd-przy dotknięciu wytwarzało siędość duże napięcie i nie bedziesz mógł nwet dotkn ąć lusterka przez 2s i nic z nim nie zrobisz, tylko zawsze zostaje pytanie, a jesli złodziej sięwqrwi to gwoździem przejedzie pół auta, więc niestety zawsze jest ryzyko, że zamiast lutsrerk może zrobić cos bardziej gorszego :/

Kiedyś w maluchu miałem halogeny podłączone do alarmu. W razie przerwania kabelka robiło sięgłośno więc złodzieje musieli spier*** i nie mieli czasu na zemstętypu rysowanie po lakierze. Oczywiście mogli wrócić na drugi dzień, ale na to już nie ma sposobu.

dobrus

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Października 2005, 22:22:37 »
Hi!

Kupiłem zamiennki (niestety - trochęgorsze są - drżą, jedno z nich (lewe) nie do końca daje sięładnie ustawić mimo, że użyłem 2 podkładek jako dystansu ... jednak cena każe mi zapomnieć o tych niedogodnościach), gorącym gwoździem na spodach wyryłem nr rejestracyjny, rogi lusterek zakapałem plastikiem tak, że po ciemku wyglądają jakby były ułamane... Pomysł z lakierem do paznokci też super - chociaż może żółciutkie "oczojebne" byłyby lepsze :D

Na razie są na miejscu, da sięjeździć i oby tak zostało. A propos wkładów - kumpel w mercedesie wyjmował je co wieczór przez pewien czas - śmiał siępotem, że nabrał takiej wprawy, że teraz może je wymontowywać zawsze i wszędzie   :anarty  

Pa, Dobruś

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl