Autor Wątek: wady lakiernicze  (Przeczytany 10319 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

z_Yaris

• Gość
wady lakiernicze
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Września 2005, 19:43:47 »
Cytat: etom
Cytat: z_Yaris
U mnie na masce jest włos pod lakierem bezbarwnym, najprawdopodobniej łonowy żeby bylo smieszniej, no chyba że lakiernik miał loki  

To raczej malo prawdopodobne by wlos i te grudki dostaly sie tam podczas fabrycznego malowania ,przeciez to odbywa sie bez udzialu czlowieka.
Ja bym sprawdzil czy czasem nie jest przemalowany po jakiejs "wpadce" podczas transportu.

a nawet jeżeli to co? bedzie warstwa lakieru 300 nanometrow a nie np 150, ale mi chodzi o jakośc tej powłoki
a nie czy byl przemalowany, wypadki sie zdarzaja ...
Czloweik nie macha pistoletem ale to nie znaczy że po lakierni sie nie poruszają ludzie, poza tym z tego co wiem to przed nałożeniem klaru jest reczna polerka, potem zreszta tez

własnie też tak podejrzewałem że może wpadka w transoprcie, ale wtedy by nie było raczej wad tak daleko od siebie (maska , drzwi)  dlatego myśle że predzej mieli np jakaś awarie w lakierni, otworzyli np na chwile komory lakiernicze albo cos i syfu naleciało, moze cos w tym stylu
poza tym moj mial 6 km przebiegu jak go odbierałem ,dokładnie tyle co 2 inne które tam stały, choc to niczego nie wyklucza

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
wady lakiernicze
« Odpowiedź #16 dnia: 20 Września 2005, 17:13:57 »
Muj  Yarek ma 2 miesiace i przeraza mnie to co czytam dajcie spokuj rdza po 2 latach mialem poprzednio MONDEO 93 rocznik 1 rdza po 10 latach!!!!!!!!!!!!ide zaraz szukac wlosow na lakierze :lol: pozdrawiam

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

zdanek

• Gość
wady lakiernicze
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Września 2005, 19:58:07 »
Nie myj go za często :wink:  :D . Pod warstewką brudu wszystko sięładnie zakamufluje :wink:

Offline moloo

• Toyot Leżący
  • *
Odp: wady lakiernicze
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Maja 2020, 13:14:43 »
Cześć,
Ja właśnie zauważyłem na masce dwie małe kropeczki białego i jedną na słupku.
Nie ma lakieru - powierzchnia jest jakby dziwnie chropowata , ale nie czuć jakby powstały po uderzeniu kamieniem.
Samochód ma 4 miesiące.
Czy można to reklamować w ramach wad lakierniczych ?
Jeśli nie to ile kosztuje malowanie maski - lakier metalik ?

Dzięki za info

Rafał

P.S.
Niestety nie mogę dołączyć zdjęć albo nie wiem jak to się robi.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Maja 2020, 14:04:34 »
Czy można to reklamować w ramach wad lakierniczych ?
Jeśli nie to ile kosztuje malowanie maski - lakier metalik ?
Nie masz w życiu wiekszych problemów  :o Jak zobaczysz pierwszą wgniotkę parkingową to chyba oszalejesz  <zalamka> Czy samochód oglądasz pod szkłem powiększającym czy już używasz mikroskopu   :o
« Ostatnia zmiana: 24 Maja 2020, 14:06:09 wysłana przez pireus »

Offline moloo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Maja 2020, 16:53:50 »
Zadałem pytanie z prośbą o pomoc ...
To chyba nie o to chodzi, żeby się z kogoś wyśmiewać ...
Jak chcesz sobie projektować to idź na FB, Twitter, Instagram tam pewno takich jak Ty ...

pireus

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Maja 2020, 17:30:19 »
To chyba nie o to chodzi, żeby się z kogoś wyśmiewać .
Nie wyśmiewam sie , tylko ingerencja w fabryczny lakier z powodu takiej błahostki przyniesie więcej szkód niż pożytku. Było to już tutaj poruszane.

Offline moloo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 24 Maja 2020, 18:18:53 »
Bardziej chodziło mi o to czy nie będzie się to pogłębiać i za parę miesięcy wyjdzie mi rdza na masce.
Poza tym zadałem pytanie - ponieważ wg mnie nie widać uderzenia kamienia - czy można to w ramach gwarancji na lakier zgłosić ?
Czy macie z tym jakieś doświadczenia czy jak ?
Nie chcę w tym grzebać, ewentualnie kupić małą próbkę i delikatnie domalować - nie trzeba mikroskopu ani lupy, żeby to zauważyć.

Dzięki za wszelką pomoc :)

Offline adamo64

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 24 Maja 2020, 20:29:30 »
złóż reklamacje to ci ją przemalują...
Pozdrawiam Adam

Offline wściekła mysz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 24 Maja 2020, 20:44:07 »
A jak rozpoznajesz odprysk na masce czy powstał od kamienia czy od czegoś innego?
Jeżeli nie jest naruszony lakier podkładowy, to o rdze się nie martw. Dobrze byłoby to jakąś zaprawką pociągnąć, ale nie musisz.
Ale jeżeli jest to cos innego niż odprysk, tylko jakiś wtręt, to do serwisu na pewno warto podjechać i nawet jak stwierdzą, że to nic strasznego, to obserwować to miejsce.

Offline moloo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 24 Maja 2020, 21:29:50 »
złóż reklamacje to ci ją przemalują...

następny pomocny, po co tu jesteś ???

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl