Autor Wątek: Instalacja LPG w Starlecie???  (Przeczytany 2373 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

damian

• Gość
Instalacja LPG w Starlecie???
« dnia: 20 Września 2005, 20:54:08 »
Witam mam pytanko???Mam Starlet z 1992r,1,3 75KM,przebieg 110tyś,czy jest to silnik na jedno,czy wielo punkcie?Jak sie spisuje na Gazie?Czy stosować inny olej???Jeżdzi od poczatku na MObil1-Syntetic.Prosze o ewentualne wskazówki!Czy jest to madry pomysł?Bo zwarzywszy na ceny Paliwa raczej Tak!Ale mam obawy o Silnik!Koszt 1900zł!

bol0

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Września 2005, 21:25:59 »
sa to silniki z wtryskiem wielopunktowym. z relacji uzytkownikow, wiem ze z gazem w Starletach  raczej problemu nie ma. wiem, ze pare osob tu na forum ma zagazowane starlety, wiec beda mogli powiedziec cos wiecej. sam mialem moja zagazowac, ale zdecydowalem sie na wyjazd na stale za granice, wiec pomysl umarl w kapciach   :cnice  
co do oleju, to jesli caly czas stosowany jest syntetyk i nie bierze ci wiecej niz 1l oleju na 2000 km, to raczej mozesz pozostac przy tym oleju. jesli silnik nie jest juz tak szczelny, proponuje przejsc na polsyntetyka.

Offline szfystack

• Toyot Pełzający
  • **
    • zdjęcia...zdjecia...zdjęcia...
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Września 2005, 22:40:06 »
ja zagazowałem dziś swoją gwiazdkę:(:(
Nie chciałem tego robić, ale ceny benzyny zmusiły mnie do tego....
mam silnik 1,0 na gazniku, przejechane ponad 200kkm i myślęjeszcze z 50 kkm zrobić...:):)
w 1.3 XLi ostatnio gaz zakładał MarcinStarletka , a więcej o tym jest tu: http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?t=5445
Przy takim przebiegu jak ty masz to nasze autka dopiro siędocierają (!!!), tak że gaz chyba możesz spokojnie założyc:):)

kitza

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Września 2005, 08:36:26 »
Dokładnie.
Sprawdź wątek Marcinstarletka.
Moja Starletka jest na gazie od 15kkm i jak na razie wszystko ok.
Z resztą pisałem o tym w w/w wątku więc zapraszam do lektury.

Pozdrawiam

Qrczaqu

• Gość
Gaz w Starlecie
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Września 2005, 12:12:47 »
U mnie (EP91 - 4EFE, 1998) gazik od 15 miesięcy, przejechałem już prawie 30000 km, póki co bez żadnych problemów. Po regulacjach początkowych po 2-3tkm do dziś jest OK. U mnie była konieczność odwrócenia ssania kolektora - obecnie bierze spod maski powietrze. Olej bierze, ok. 1L na 3000km, ja używam półsyntetyka 10W40 Comma EuroLite (ponoć brytyjski Mobil1).

A propos spalania: na trasie przy jeździe do 110km/h potrafi brać 7,5-8l na 100 km, w mieście w korasach to bierze dychęna 100, a średnio jakoś w przedziale 8,5-9l / 100km.

To chyba tyle. W razie pytań zapraszam na priv'a.

damian

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Września 2005, 20:48:31 »
Panowie dziekuje bardzo za pomoc!!! 7pażdziernika jestem umówiony na montaż,wasze opinie mnie znacznie uspokoiły!!!Pozostaje dylemat firmy---BRC,cz Lovato,ale tu zdam sie chyba na opinie Monterów!Może mi coś mądrego podpowiedzą!!!Jesłi chodzi o spalanie oleju moja spala ok 1litar na 10tyśKm,co myśle Swiadczy o dobrej kondycji silnika! Vmax-185Km/hDzieki jeszcze raz wszystkim!!!! :D

Micmal

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Września 2005, 10:36:12 »
ja mam brc i chwalęsobie ! = jeżdzi ladnie - co do lovato to nie mogęsie wypowiedzieć ale zakładając brc nie powinieneś załować !

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl