Autor Wątek: Ogrzewanie E10  (Przeczytany 2570 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Artilis

• Gość
Ogrzewanie E10
« dnia: 23 Września 2005, 10:08:17 »
Witam wszystkich. Mam mały problem w mojej rolce E10 2,0 diesel , ogrzewanie nie grzeje jak trzeba, znaczy na pełnym zakresie jest "ciepło" ale nie gorąco (japończyki mają dobre ogrzewanie).Nie wiem co może być przyczyną  :cwalbrush  może termostat (ale temperature na silniku trzyma dobrze, wskazówka w połowie),może układ zapowietrzony (poprzedni właściciel wymieniał płyn w 2004)gdzie jest jakiś odpowietrznik, naprawde nie wiem  :asmiliecry  .Bardzo proszęo jakieś sugestie i porady   :modlitwa  .Z góry dzięki i pozdrowienia dla wszystkich posiadaczy TOYOT.   :aclap    :drink

Toyo69

• Gość
Ogrzewanie E10
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Września 2005, 09:11:22 »
Sprawdź czy linka otwiera do końca zawor. W benzynie ten zaworek znajduje sięzaraz kolo serwa z hamuca. Takie plastikowe coś do którego podczepiona jest linka i gumowy przewod, które wchodzą przez przegrode silnika do kabiny  :wink:

Pigletto

• Gość
Ogrzewanie E10
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Września 2005, 12:52:32 »
Ewentualnie moze byc kamień w nagrzewnicy czy cos takiego... chyba na forum Cariny byla o tym mowa.

Artilis

• Gość
Ogrzewanie E10
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Września 2005, 13:32:29 »
Dzięki serdeczne będe szukał,  :lol:  :chmmm

Artilis

• Gość
Ogrzewanie E10
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Września 2005, 12:26:20 »
:D Witam chyba jestem troche nie teges :furious:   bo nie mogęznaleźć tego zaworka :oops: , może jakieś zdjęcie. Pozdrawiam

Toyo69

• Gość
Ogrzewanie E10
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Września 2005, 21:43:48 »
Nie wiem jak jest u Ciebie, ale w benzynie umieszczony jest przy przegrodzie silnika, patrząc od przodu auta jakieś 20-30 cm. od pompy wspomagania hamulca w kierunku do środka przegrody.
Albo tak  :wink:  :wink: Z przegrody odzielającej przedział pasazerski od komory silnika w miejscu wyzej wymienionym wychodzą dwie gumowe rurki o średnicy ok. 5cm. i stalowa linka. Jedna rurka idzie bezpośrednio do silnika a na drugiej po ok. 15 cm. jest ten zaworek, na jego górze jest taka wajcha do ktorej przymocowana jest ta stalowa linka :P  :P i od tego zaworka też jest rurka która idzie do silnika :wink:  Chyba teraz znajdziesz  :P  :P

Pigletto

• Gość
Ogrzewanie E10
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Września 2005, 22:04:19 »
Albo moze wez kogos i jak ty bedziesz zagladal pod maske to niech druga osoba rusza dzwigienkami to powinienez chyba znalezc (z gory mowie ze tez nie wiem gdzie jest zaworek bo go nigdy nie szukalem i bazuje na opisie Toyo) :)

Artilis

• Gość
Ogrzewanie E10
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Września 2005, 11:48:58 »
Dzięki znalazłem  :aclap  ten piekielny zaworek ,chyba go zdemontuje i przejrze a przy okazji troche odkamienie nagrzewnice (myślęże starym wypróbowanym octem),  :balon    :athunbsup  .Pozdrowionka.  :fart:

Toyo69

• Gość
Ogrzewanie E10
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Września 2005, 12:30:38 »
Cytat: Artilis
chyba go zdemontuje i przejrze

po co demontować, sprawdź tylko czy jak masz w kabinie ogrzewanie na foll to ta wajcha jest otwarta ma maxa, bo u mnie jakoś ta linka sie naciągneła i nie otwierała do końca tego zaworku  :wink: Deczko ją obciolem i teraz jest OK.

Artilis

• Gość
Ogrzewanie E10
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Września 2005, 13:19:30 »
Może masz racje  :D na początek zrobie jak mówisz.  :aslyer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl