Autor Wątek: E-11 1.3 Braki w instrukcji obsługi  (Przeczytany 1898 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
E-11 1.3 Braki w instrukcji obsługi
« dnia: 27 Września 2005, 11:44:03 »
Przeglądnąłem z uwagą instrukcjęobsługi i na mój gust brakuje mi w niej między innymi:
- tabelki z której będzie wynikało, jak często należy zmieniać olej, płyny, filrty, świece...Oczywiście olej to max rok lub 15kkm, ale filtr oleju nie jest dla mnie tak bardzo oczywisty. W moim poprzednim samochodzie filtr oleju należało zmieniać co dwie zmiany oleju.
- schematu bezpieczników (nie działa mi ogrzewanie tylnej szyby, co bardzo ogranicza widoczność w sedanie)
Oczywiście, aso bardzo chętnie zrobiłoby co trzeba, ale jeżeli chcieliby za to 10% wartości mojego samochodu, to zapewne pofatygujęsiędo pierwszego lepszego warsztatu, tylko że oni nie muszą przecież wiedzieć wszystkiego.
Nie pytam, jakie oleje, filtry zalecacie, bo to już było wiele razy wałkowane, ale może ktoś sięorientuje co kryje sie pod magicznym określeniem SLX-B widniejącym na ostatniej fakturze za przegląd.
Pomożecie???
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 09:31:30 wysłana przez Janmor »

MIAN

• Gość
E-11 1.3 Braki w instrukcji obs³ugi
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Września 2005, 15:27:06 »
SLX to inaczej Castrol SLX nalewany tylko w serwisach Toyoty. Podobno teraz zaczęto zalewać Toyoty Mobil1. Ja swój zalewam Castrol RS 10W60. Filtr lepiej jest wymienić przy każdej zmianie oleju. Dla mnie jest to regułą a koszt jest rzędu 15zł.

rwaw

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Września 2005, 16:20:05 »
olej mobil 1 10w40  zmieniam co 10 tkm filtr razem z olejem tak jak MIAN,

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Września 2005, 09:04:52 »
Cytat: MIAN
SLX to inaczej Castrol SLX nalewany tylko w serwisach Toyoty.

Tak mi wyszło z googlowania, ale nie wiem jaką on am lepkość  :chmmm

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl