Autor Wątek: Toyota Trueno (AE92) GS-I czy warto?  (Przeczytany 1534 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Swonick

• Gość
Toyota Trueno (AE92) GS-I czy warto?
« dnia: 27 Września 2005, 12:27:24 »
Cześć,

Jestem tu nowy więc może na początek przedstawięsięszerszemu ogółowi. Nazywam sięDarek N. Mieszkam w Warszawie. Co jeszcze.....na razie jeżdżęFordem......  :oops:  

Znalazłem sobie na jednym parkingu zapuszczone autko. Nie jeździ od 8 miesięcy (chociaż da sięgo odpalić i nawet równo pracuje), kapcie (albo po prostu brak powietrza) we wszystkich 4 kołach. Rdza zaczyna już swoją pracę, jest to szczególnie widoczne na nadkolach. Na pierwszy rzut oka wygląda fatalnie....
....ale jest to Toyota Trueno 1,6 16v GS-I z podnoszonymi reflektorami i....i.....strasznie mi siępodoba.

Wiem że z tak lakonicznego opisu trudno wywnioskować ile trzeba będzie dołożyć żeby to fajnie jeździło, więc powiedzcie mi chociaż czy warto dać 1000 PLN.....za to autko. Jak wygląda sprawa dostepności części, czy można stosować części od innych Corolli   Aaaa...rocznik to 1992, przebieg 64 000, ale chyba mil...  :bojjjjjjjjjj  ....

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Września 2005, 13:48:00 »
IMO za 1000 zł to warto, zwłaszcza jak masz trochękasy na doprowadzenie jej do dobrego stanu to warto, ale czy to będzie 5000 zł czy 10000 czy więcej to kto to wie. Za to jak ją zrobisz to bedziesz miał niezłego wymiatacza :D Szczegółów co do części itp nie znam. Możesz zadzwonić do ASO z ciekawosci czy coś mają do tego modelu i za ile. Na e-bay trochętego jest.

Swonick

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Września 2005, 14:13:26 »
Ciekawi mnie, jak wygląda sprawa z częściami? Czy do tego silnika pasują elementy od innych Corolli?

Bo z tego co sięzorientowałem mogęmieć problemy z dostaniem jakichkolwiek blach   :?

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Września 2005, 20:02:37 »
Cytat: Swonick
Ciekawi mnie, jak wygląda sprawa z częściami? Czy do tego silnika pasują elementy od innych Corolli?

Bo z tego co sięzorientowałem mogęmieć problemy z dostaniem jakichkolwiek blach   :?

W ASO toyoty napewno bedą mieli ale cena ????
A jak nie to gdzieś znajdziesz, ja błotnika do swojej szukałem około 3 tygodnie cały Szczecin objechałem bo szukałem tanio Fakt w aso mieli ale Cena....
Twój Wybór mi ostatnio wpadła stara corolla za 400 i ciągle mysle o jej zakupie.  :-DD
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl