Autor Wątek: W czasie jazdy prycha, przerywa, gaśnie  (Przeczytany 4275 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szmyk

• Gość
W czasie jazdy prycha, przerywa, gaśnie
« dnia: 30 Września 2005, 02:58:58 »
Czesc

Mam problem w swojej ave , otóż od jakiegoś czasu autem sie nie da normalnie jezdzić , im mocniej przydusze na gaz to zaczynają sie cuda dziac w silniku , zaczyna szarpac , przerywac a w końcu jak puszcze na luz to gasnie ,nie wiem czego to moze byc przyczyna , jak ktoś takie objawy miał juz w ave to wszelkie rady wskazane , jest to avensis II  2,4 benzyna

dzieki za kazda sugestię

Offline Sterciu

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: W czasie jazdy prycha, przerywa, gaśnie
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Września 2005, 09:16:58 »
Miałem coś podobnego jak zatankowałem kiepskie paliwo , tez samochód sie dziwnie zachowywał , proponuje ci zacząć poszukiwania usterki własnie od od tego
Pozdrowionka  . :D

szmyk

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Września 2005, 10:36:33 »
ostatnio tankowałem na BP takze chyba nie powinni miec jakiegoś chrzczonego paliwa zabardzo , ale dzieki za podpowiedz sprawdze dzisiaj bo musze i tak dotankowac , jezeli to tylko to to kamień spadł by mi z serca , a jezeli nie to co to moze jeszcze być ??

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Września 2005, 21:42:07 »
filtr paliwa zapchamy kiepskiej jakości paliwem (a raczej syfem w nim zawartym)....
też trzeba wymienić co jakiś czas....

Connect 1.8TDCi 109KM i 260Nm by Vtech :)
Tego słucham - http://www.polskastacja.pl - Lata 80-90

AdaÂśko

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Października 2005, 18:44:44 »
Miałem coś takiego jak zatankowałem słuzbowego Galaxego w jakimś małym mieście, nie była to żadna formowa stacja, i też szarpał itd. Jak tylko dopadłem Orlen, zatankowałem i było po sprawie :)

Pozdrawiam :)

szmyk

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Października 2005, 01:16:05 »
pojachałem dotankowac auto na JETa i problem sam sie rozwiazął , od dłuższego czasu tankowałem na jednej ze stacji BP we wrocławiu i poprostu od pewnego czasu zaobserwowałem ze auto nie chce jezdzić , teraz juz wszystko wporządku jest jak narazie  :D

sp0rting

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Października 2005, 16:53:40 »
a u mnie po tankowaniu dzisiaj na JETw Piasecznie  sie zaczal :( dokładnie te objawy co u Ciebie tyle ze silnik to D-4 benzyna 2.0....szlag człowieka trafia....

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl