Autor Wątek: Jak dorobic drugi kluczyk???  (Przeczytany 16406 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poldek355

• Gość
Jak dorobic drugi kluczyk???
« dnia: 03 Października 2005, 18:59:45 »
Witam wszystkich,jestem tu nowy.Mam problem,mam jeden komplet kluczykow  a chce dorobic drugi ,co mam uczynic,gdzie sie udac,ile to kosztuje?Sprowadzilem sobie AVE 99r 2.0 diesel ,ot i problem,kto mi odpowie.Pozdrawiam

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
Odp: Jak dorobic drugi kluczyk???
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Października 2005, 19:58:57 »
Witamy na forum...

Ja swojego Ave też kupiłem z jednym kluczykiem z immobiliserem i pilotem. Pojechałem do ASO w Ełku, podałem nr nadwozia a oni sprowadzili mi kluczyk surówkęz immobiliserem. Kosztowało mnie to 143 zł. Później, poszedłem do ślusarza, który za 50 (:aduh) zł wyciął mi kluczyk z tej surówki i mam 2.

Teraz czeka mnie zaprogramowanie kluczyka, ale nie mogęsięprzybrać...

Jeśli razem z kluczykiem dostałeś kartękodową, to od razu przywiozą Ci wycięty. Ja niestety nie miałem

Jeśli chciał byś drugi też z pilotem i obsługą immo., to koszt surówki ok 480 zł + wycięcie + programowanie

« Ostatnia zmiana: 16 Lutego 2008, 22:53:35 wysłana przez Swoop »

poldek355

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Października 2005, 20:17:24 »
Dzieki serdeczne Swoop,podtrzymales mnie na duchu,jednak sa jeszcze dobrzy ludzie na tym zwariowanym swiecie.Jeszcze raz serdeczne dzieki.

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Października 2005, 00:06:16 »
od tego masz forum żeby pytać :)

polecamy się...

GrzegorzN

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Października 2005, 14:19:17 »
Cytat: Swoop
Ja swojego Ave też kupiłem z jednym kluczykiem z immobiliserem i pilotem. Pojechałem do ASO w Ełku, podałem nr nadwozia a oni sprowadzili mi kluczyk surówkęz immobiliserem. Kosztowało mnie to 143 zł. Później, poszedłem do ślusarza, który za 50 () zł wyciął mi kluczyk z tej surówki i mam 2.

Prawie rok temu pytałem w ASO w Zabrzu o możliwość dorobienia kluczyka, zaśpiewali mi 300zł za wyskrobany kluczyk z immobiliserem. Niestety nie zapytałem wtedy o możliość zakupu niezeskrobanego kluczyka. A z tego wniosek ze w ASO kosztuje to tylko co sam kluczyk   :aduh  
Dziekuje za podsuniecie takiego rozwiazania   :aclap  

Pozdrawiam
Grzegorz

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Października 2005, 19:03:15 »
no tak, ale jak ja pytałem, to na początku podali mi cenę160 zł za czysty a wycięty 143 zł. Zamówiłem wycięty... a ze względu na to, iż nie miałem karty kodowej, to przysłali czysty za 143 zł.

Proponujęzapytać ile kosztuje surówka a ile wycięty...

czardasz1

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Listopada 2005, 00:53:12 »
Pytasz o cenęlecz żeby odpowiedzieć na to pytanie napisz jakiego koloru jest główka twojego kluczyka. Jeżeli jest koloru siwego to możesz liczyć sięz kosztami od 3000 w zwyż (ceny ASO) lub trochętaniej w innych zakładach. Przy czarnej główce klucza zapłacisz w Warszawie za działający klucz wykonany od ręki około 300zł

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Listopada 2005, 10:26:34 »
Cytuj (zaznaczone)
Pytasz o cenęlecz żeby odpowiedzieć na to pytanie napisz jakiego koloru jest główka twojego kluczyka. Jeżeli jest koloru siwego to możesz liczyć sięz kosztami od 3000 w zwyż (ceny ASO) lub trochętaniej w innych zakładach. Przy czarnej główce klucza zapłacisz w Warszawie za działający klucz wykonany od ręki około 300zł

Wystarczy zamówić klucz surówkępo kodzie VIN, pójść do ślusarza i dociąć pod posiadany, a później zaprogramować pod immobiliser wg. instrukcji powyżej

czardasz1

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Listopada 2005, 12:41:55 »
W ASO możesz zamówić klucz pod nr. VIN lecz otrzymasz w zamian klucz z właściwym transponderem i właściwym profilem klucza, lub też z pilotem (koszt klucza z pilotem około 1000zł)
Instrukcja na którą siępowołujesz odnosi siędo pilita. Jeśli chodzi o działający klucz z zaprogramowaniem immobilisera, to jak pisałem w poprzednim poście.

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Listopada 2005, 12:46:06 »
jeśli kupujesz klucze z pilotem i immo po 1000 zł, to ja CI chętnie po 900 sprzedam każdą ilość jak chcesz. U mnie w ASO koszt takiego klucza surówki to 460 zł

czardasz1

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Listopada 2005, 12:59:24 »
Kupując klucz do swojego samochodu możesz zapłacić  460 zł. Lecz nie do wszystich modeli  TOYOT to sięodnosi.

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Listopada 2005, 13:07:59 »
Skoro do ave tyle kosztuje, to nie przewidujęwiększych różnic w cenie do innych modeli no chyba, że do landa.

Koniec tego OT. jak będziesz dobrabiał kluczyk do swojego, to pogadamy...

czardasz1

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Listopada 2005, 16:00:04 »
Po pierwsze nie chcęnikogo wprowadzać w błęd.
Po drugie kluczami zajmujęsięzawodowo i wiedzęjaką posiadam na ich temat nie jest przypadkowa. Serwisy z którymi współpracuję( a jestem również posiadaczem Toyoty) oferują takie ceny jakie podałem wyżej.
Ponadto rozwinęliśmy temat wartości kluczy surowych, a nadal nie wiemy jakiego koloru jest klucz posiadany przez poldek335. Jeżeli czarny to kolejne kluczyki zaprogramuje czy to sam czy zrobi to ktoś zajmujący sięzawodowo. ]eżeli siwy lub brak wszystkich kluczy to w serisie zapłaci od 3000 do 9500 zł. ( tyle kosztuje wymiana komputera) lub poza serwisem za połowętej ceny - odpowiem na priv (adres na www.)

poldek355

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Listopada 2005, 22:46:02 »
Kolor kluczyka czarny(w nastepna sobote jade zalatwiac dorobienie kluczyka)oczywiscie do ASO

Freddy

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 06 Marca 2006, 18:24:21 »
Mam mały problem :(
Mam tylko jeden kluczyk do mojej Avensis (2001r.) i nie wiem gdzie dorobić drugi.
Znalazłem jendną firmę ale w W-wie ale to 250km ode mnie.
Czy wie ktoś gdzie można dorobić taki kluczyk w oklicach Krakowa albo Rzeszowa - poza ASO oczywiście?

Z góry dzięki

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl