Autor Wątek: Przyst E11 do akumulatora Centry - praktykował ktoś‚  (Przeczytany 1688 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jakubwedrowycz

• Gość
Przyst E11 do akumulatora Centry - praktykował ktoś‚
« dnia: 04 Października 2005, 18:24:41 »
Witam,
W związku z padem oryginalnego akumulatora szukałem nowego - zgodnie z opisanymi tutaj problemami  wszystko rozbija sięo gabaryty.
Znalazłem Centrę, której szerokość/głebokość mogła by być OK - ale ma 19 cm wysokości  (zamiast 20 jak oryginał). Myślęo tym, żeby podłożyć kawałek gumy o grubości 1 cm  pomiędzy aku i obejmę- praktykował ktoś takie rozwiązanie? Czy pozostaje tylko oryginał lub Bosch za 300 zł?

Pozdrawiam,
TS
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 09:30:41 wysłana przez Janmor »

Pigletto

• Gość
Przystosowanie E11 do akumulatora Centry - praktykowa³ ktoÂ
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Października 2005, 20:04:40 »
Nie wydaje mi siężeby w gręwchodziły tylko oryginał lub bosh, inne akumulatory powinny też pasować.

Offline ZAJAX

• Toyot Leżący
  • *
    • http://www.corollaclub.org
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Października 2005, 21:28:11 »
Kup sobie w ASO akumulator OPTIFIT. Miałem taki w poprzedniej corolli. Bardzo dobry i tani.

marcink

• Gość
Re: Przystosowanie E11 do akumulatora Centry - praktykowa³
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Października 2005, 06:45:33 »
Cytat: jakubwedrowycz
Witam,
W związku z padem oryginalnego akumulatora szukałem nowego - zgodnie z opisanymi tutaj problemami  wszystko rozbija sięo gabaryty.
Znalazłem Centrę, której szerokość/głebokość mogła by być OK - ale ma 19 cm wysokości  (zamiast 20 jak oryginał). Myślęo tym, żeby podłożyć kawałek gumy o grubości 1 cm  pomiędzy aku i obejmę- praktykował ktoś takie rozwiązanie? Czy pozostaje tylko oryginał lub Bosch za 300 zł?

Pozdrawiam,
TS

Ja właśnie mam tak przez poprzedniego właściciela zrobione: Bosch o normalnych gabarytach ,55Ah + kawałek styropianu pod obejmęod góry,żeby nie latał. 3 lata już tak jeżdżęi jest ok.
Mogęzrobić fotkęi wysłać, gdybyś chciał.

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Października 2005, 09:26:49 »
Oryginalny kosztuje 260 PLN wiec może nie warto szukać tańszych i gorszych zamienników.

JarekThorn

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Października 2005, 12:47:20 »
za 220 zł można kupic gabarytowo odpowiedni akumulator Varty. Wprawdzie ciężko znaleźć taki z "odwróconymi biegunami, ale ja mam bieguny odwrotnie - facet dał mi taki, miał wymienić potem na "odwrócony" ale machnąłem już ręką, bedęjeżdził jak jeżdżę

zyzolek

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Października 2005, 14:19:37 »
Ja swoj kupilem w Niemczech. Jakis now name ale dokladnie taki sam jak orginal ( orginal byl panasonica)
Wazne zeby mial 59 A/h i zeby klemy pasowaly ( sa troche wezsze)
Ja za swoj placilem 39 euro. Przejechalem na nim juz 60 tys km, i zadnych problemow
a gwarancje i tak mam na 5 lat. Do tego czasu napewno zmienie auto.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl