Autor Wątek: Kontrolka ABS  (Przeczytany 26501 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Kontrolka ABS
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Października 2005, 21:13:33 »
1MZ-FE nie tylko do 2004 - zajrzyj na www.toyota.au i zobacz na czym jeździ australijska wersja Camry V6 2005 :) co ciekawsze nie tylko od 1994 - z tego co wiem to 1MZ-FE był montowany w lexie es 300 już od 1993 roku, ale tego ostatniego nie jestem pewny - może to ktoś zweryfikuje.

co by nie mówić to jest to fajny silnik:)
3VZ.pl

grzechuuu

• Gość
Kontrolka ABS
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Października 2005, 23:18:00 »
szkoda ze tak mało o 3VZ-FE na tej stronce jest...  w koncu to na jego podstawie zbudowano (zmodernizowano) 1MZ'ke

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Kontrolka ABS
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Października 2005, 10:20:41 »
no, wieloma rzeczami sięnie różni, ale za to zasadniczymi - aluminiowy blok, brak kopułki i kilka innych gadżetów bez których bylibyśmy wciąż w epoce kamienia łupanego. nie martw sięjednak - spróbuj znaleźć cokolwiek o 5S-FE to dopiero złapiesz załamkę:)
3VZ.pl

JanTeodor

• Gość
Kontrolka ABS
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Października 2005, 23:28:24 »
witam wszystkich.miałem podobną sytuacjęz abs-em kiedy odpadła mi koronka od półosi w tyllnym kole. od tego trzeba zacząć

GayaCamry

• Gość
Kontrolka ABS
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Października 2005, 02:44:37 »
Witam wszystkich Panów. Mnie babie też świeci siękontrolka ABS. Jeszcze nic z tym nie robiłam, ale widzę, że w camry to reguła, co?  :chmmm

Offline samelco

• Toyot Leżący
  • *
Kontrolka ABS
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Listopada 2005, 15:47:17 »
Może ma racje JanTeodor bo mnie to sięstało po wymianie gumowej osłony przegubu napędowego.Zgłaszałem to w warsztacie,ale właściciel twierdził.że to przez zużyty przegub ,a przed wymianą osłony było OK.Poza tym świeci po krókim odcinku jazdy i nie czuje tego "łechtanie stopy" przy mocnym hamowaniu,to chyba ABS nie działa.Gdzie w Warszawie są fachowcy?Słyszałem o tym co jest na Anilinowej.Co o nich wiecie?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Kontrolka ABS
« Odpowiedź #21 dnia: 02 Listopada 2005, 17:10:07 »
co jak co ale przez zużyty przegub to na pewno to nie jest./ taki kit to mogą wciskać komu innemu. popatrz tam czy zapięli kabel po wymianie od czujnika. albo czy go "przypadkiem" nie urwali jak to sięczasem lubi zdarzyć. pzdr
3VZ.pl

jacek1

• Gość
Kontrolka ABS
« Odpowiedź #22 dnia: 13 Listopada 2005, 23:22:56 »
tez mi świeci jak osiągnęjakies 10km/godz
do tego czasu ABS działa.
ma ktoś jakis pomysł?
co to  może być? wersja kanada rocznik 1995

maniek_camry

• Gość
Kontrolka ABS
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Listopada 2005, 01:19:52 »
Cytat: samelco
Może ma racje JanTeodor bo mnie to sięstało po wymianie gumowej osłony przegubu napędowego.Zgłaszałem to w warsztacie,ale właściciel twierdził.że to przez zużyty przegub ,a przed wymianą osłony było OK.Poza tym świeci po krókim odcinku jazdy i nie czuje tego "łechtanie stopy" przy mocnym hamowaniu,to chyba ABS nie działa.Gdzie w Warszawie są fachowcy?Słyszałem o tym co jest na Anilinowej.Co o nich wiecie?

Kolesie uszkodzili Ci czujnik ABS :-( Ta część jest nienaprawialna. A zrobili to przy odkręcaniu półosi. Przerabiałem to samo w camry ujeżdżanej prze yufufy - ma teraz prawie nowy (2 letni) montowany w ASO czujnik ABS - na koszt carmana. Na moje szczęście zauważyłem, że kontrolka świeci zaraz po uruchomieniu samochodu i poszedłem do kierownika po stosowny wypis na zleceniu naprawy, że po młotkowej próbie zdjęcia przegubu (była manszeta do wymiany za 50zeta) uszkodzono mi coś w ABS. Po trwającej miesiąc przepychance dotarłem na samą góręcamrana i dostałem skierowanie do dowolnej ASO na diagnozęi naprawęna ich koszt. Poleciało im z kasy jakieś 800 zeta.
Anilinowa ? Mimo, że mam LSa i byłem tam dwa razy to były chyba ostatnie wizyty - mam sceptyczne podejście do tego warsztatu. Jak okażesz sięprzez chwilęlamerem to Cięwydoją do końca.

Offline samelco

• Toyot Leżący
  • *
Kontrolka ABS
« Odpowiedź #24 dnia: 16 Listopada 2005, 17:21:38 »
DziękujęWam za informacje i  czekam na inne opinie,bo problem jest aktualny i z tym "jeszcze" da sięjeżdzić.Jednak prędzej czy póżniej trzeba to naprawić,zima i śliska droga już nie długo....poza tym co niesprawne to denerwuje.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Kontrolka ABS
« Odpowiedź #25 dnia: 16 Listopada 2005, 18:48:15 »
gdzieś na allegro widziałemm nowy czujnik absu do Camry, tylko nie wiem czy przód czy tył, ale może są takie same???
3VZ.pl

GayaCamry

• Gość
Odp: Kontrolka ABS
« Odpowiedź #26 dnia: 01 Marca 2006, 19:15:53 »
Dawno się nie odzywałam, ale już jestem.

U mnie padły czujniki ABS w lewym przednim i tylnym chyba prawym, tylko jeszcze nie wiem co to dokładnie oznacza, czyli co się zepsuło w rzeczywistości. ale będę wiedzieć do końca tygodnia.

urbitek

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 02 Marca 2006, 18:54:36 »
Witam ! Gaya jak będziesz coś wiedzieć to daj znać. U mnie też się świeci i pokazało błędy, że coś z czujnikiem przednim lewym.  Jak będzie cieplej to sobie sprawdzę. Pozdrawiam !

GayaCamry

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 02 Marca 2006, 21:20:54 »
Dobrze Urbitku. Mój mechanik mówi, że to sprawdzi, ale wiesz, na razie była dla nas ważniejsza mechanika, poduszka pod silnikiem i pompa wspomagania i inne. Ten samochód przez poprzednich włascicieli był strasznie zaniedbany i teraz ja zbieram tego owoce.
Sama jestem ciekawa, jakie to koszty będą z tymi czujnikami, bo już normalnie na dżemik z chlebkiem mi nie starczy  ;) :)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #29 dnia: 02 Marca 2006, 21:23:24 »
Sama jestem ciekawa, jakie to koszty będą z tymi czujnikami, bo już normalnie na dżemik z chlebkiem mi nie starczy  ;) :) - poszukaj na złomie - masz 50% pewności że trafisz dobry, a w ASO coś koło 400/szt, albo więcej, nie wiem dokładnie:) pzdr
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl