Autor Wątek: Chyba padla uszczelka  (Przeczytany 15914 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

raptus

• Gość
Chyba padla uszczelka
« dnia: 06 Października 2005, 23:08:36 »
Troche pobutowalem dzisiaj i zagotowalo wode,weze dosc twarde wzrasta poziom plynu w zbiorniczku chlodnica z jednej strony zimna raczej na bank uszczelka   :cry:  czy ktos to robil ile kosztuja uszczelki jesli znacie cene to mnie zdolujcie na dobranoc  :twisted:

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Października 2005, 16:38:15 »
a może chłodnica? ktoś ty już miał problemy z temperaturą i szukał cudłów, a sięokazało że chłodnica zapchana jakimś syfem...
3VZ.pl

grzechuuu

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Października 2005, 17:52:17 »
mi sie woda tez gotowała  i sie okazało ze korek (tez z zółta nakleja był juz zepsuty)  wyminiłem (5zł) i juz znowu działa....  a chcieli juz całą chłodnice wyminiec...

RafaÂł

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Października 2005, 21:12:40 »
Koszt zrobienia uszczelki sama robocizna to około 460 zł dochodzi uszczelka oczywiście w orginale 250 zł szlif około 50 zł plus uszczelniacze i inne około 100 zł Całość około 900 zł

raptus

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Października 2005, 23:07:22 »
Chlodnica jest nowa to juz wykluczam bylem u mechanika ida banki powietrzne i waz jest twardy raczej na 99% uszczelka tylko pytanie ktora czy lewa czy prawa  :?:  uszczelka w JC 90 zl w serwisie 250 kolejne pytanie ktora brac   :?:  i czy robic odrazu obie glowice czy jedna o ile trafi jak sciagnie bo najpierw bedzie sciagal prawa jak sie okaze ze jest oki no to trzeba bedzie rozdzierac lewa i oczywiscie dwie uszczelki  no ale jak kupilem to wiadomo bylo ze nie moze byc pieknie jednak polak potrafi ale ja zrobie i bedzie smigala tylko sie boje zeby sie nie okazalo ze pekla glowica bo to juz d..a zbita a jeszcze powiedzcie mi co to za kontrolka w prawym dolnym rogu swieci jak ta od oleju tylko ze na zolto  :roll:

Premier

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Października 2005, 00:40:10 »
Jak bańki idą to wiadomo skąd i po mojemu trza głowice ściagać. Jakby tak sprawdzić ciśnienie sprężania to może byłoby coś widać. Jak mocno puszcza to teoretycznie któryś cylinder będzie słabszy ale fachowcem nie jestem i gwarancji nie dam ;)

raptus

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Października 2005, 07:51:44 »
Ja mysle tym autem chwile pojezdzic wiec nie wiem czy nie zrobie dwoch glowic co do cisnienia to masz racje moze by sie kapnal ale tez przy takim przebiegu moga byc roznice cisnienia  tylko ma dylemat gdzie kupic uszczelke serwis czy JC.  :chmmm

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Października 2005, 09:16:18 »
kup w ASO, gdzieś czytałem że te z jc to diabła warte, chyba nawet na tym forum... poszukaj dobrze po postach, bo coś już takiego było i ktoś tam narzekał na jakieś konkretne uszczelki - bedziesz wiedział czego nie kupować:)
3VZ.pl

maniek_camry

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Października 2005, 10:17:14 »
Grzechuu ma rację- zainwestuj najpierw w korek Wielu 'mechaników' :( od razu będzie chciało robić całą furębo wtedy moga Cięładnie złupić z kasy.
Następny manewr to wyjmij termostat - bez tego można jeździć i zobacz czy to nie pomogło.
Dopiero po tym będzie to oznaczało uszczelkę- a jak robić to tylko obie i tylko na oryginalnej uszczelce + planowanie. I zrób to gdzieś gdzie ludzie to robili a nie u Kazia. Przy okazji wymień pompęwody - i tak rozgrzebią Ci rozrząd a pompa to tylko 250zeta.(tu akurat możesz śmiało wziąć JC)

raptus

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Października 2005, 10:43:27 »
Termostat zaraz wyciagne zeby sie upewnic,uszczelka faktycznie chyba tylko oryginal.Codo mechanika to muj kolega ,ktory pracuje od zawodowki jeszcze jak byl polmozbyt teraz jest najlepszm macherem na nissanie w rzeszowie staz na nissanie to tez ponad 10 lat, wlasnie ostatnio robil uszczelke w maximie   :abadgrin  dlatego tutaj naprawde zaoszczedze i mam pewnosc ze doradzi od serca  :athunbsup  opisze wszystko jak zrobie ale to dopiero gdzies za tydzien.

RafaÂł

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Października 2005, 10:12:26 »
Ta ja kupiłem już 2 uszczelki w JC. Połaszczyłem sięna 90 zł!!!!!!!!!!!!  Nigdy więcej żadnych nieorginalnych uszczelek. W tamtym roku zminiłem uszczelkęna JC wytrzymała 11 miesięcy. We wrześniu znowu uszczelka JC. (wytrzymała 2 tygodnie). Teraz już jeżdze na orginale. A panowie z JC po reklamacji powiedzieli że na 1000 sprzedanych uszczelek są tylko moje 2 reklamacje. Szkoda gadać tylko orginał i już...

raptus

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #11 dnia: 03 Listopada 2005, 21:19:27 »
Witam  uszczelka zrobiona i jest wszystko ok. ale pojawily sie nowe problemy opisze w miare krotko, po wymianie za dwa dni  zaczela mi kichac prychac nie za bardzo chce wejsc na obroty a jak juz wejdzie to ciagnie zawaliscie, na wolnych obrotach jak chodzi i dodaje gazu to poprostu szatkuje .Swiece sa nowe chociarz gazowniki powiedzieli ze niepotrzebnie takie drogie kupowalem mozna bylo zwykle NGK i chulala by jak trzeba ,niewiem moze i racja  ale teraz to podejzewam przewody tylko ze w ASO sa strasznie drogie i zastanawiam sie nad jakas inna firma moze w JC by mieli tylko czy to bedzie w miare dobre? kopolka i palec to raczej z dnia na dzien nie polecialy wiec nie bede zamawial,jeszcze jedno mnie ciekawi czy walniety przeplywomierz ma cos do gazu ? moze to tez przez niego?jak nie pomoga przewody to trzeba bedzie podpiac pod komputer i moze cos podpowie  :roll:

maniek_camry

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #12 dnia: 03 Listopada 2005, 22:14:59 »
1. czy dobrze jest założony rozrząd ?
2. pożycz od kogoś kable zanim kupisz
3. wystrzegaj sięJC !! Rozlatują sięjeszcze przed założeniem
4. kto składał silnik ? może coś pominął, albo popierniczył przewody podciśnieniowe ?
5. masz uszkodzony przepływomierz ? (jaka to camry - motor, rocznik ? ) - przez to może prychać
6. porady gazownika o świecach - niech włoży w buty - wyższy będzie

raptus

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #13 dnia: 03 Listopada 2005, 22:43:36 »
ad.1raczej tak czlowiek ktory to robil jest doswiadczony.
ad.2tylko od kogo??
ad.3to gdzie szukac poza JC?
ad.4 podpowiem mu to i sprawdzimy bo ja nie kumam gdzie sa te przewody.
ad.5rok 93 silnik 3VFZE automat.
ad.6 tak samo sie do tego odnioslem.
Co ciekawe jak chodzila wczesniej to przewody tez nie siadaja z dnia na dzien?

RafaÂł

• Gość
Chyba padla uszczelka
« Odpowiedź #14 dnia: 03 Listopada 2005, 22:49:42 »
A może to aparat zapłonowy?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl