Autor Wątek: platnosc za przeglad po 15 tys w ramach gwarancji??  (Przeczytany 3694 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

chmielu1979

• Gość
platnosc za przeglad po 15 tys w ramach gwarancji??
« dnia: 06 Października 2005, 23:13:53 »
witam wszystkich. moje pytanie jest tego rodzaju, czy ja musialem zaplacic 50zl za przeglad instalacji po przejechacniu 15 tys km na gazie?mino tego ze w gwarancji nie ma o tym zadnej wzmianki, myslalem ze jak instalacja jest na gwarancji dwa lata to w ciagu tego okresu przeglady dokonuje sie gratisowo, nadmieniam tylko ze jest to siec "elpigazu". w serwisie stwierdzono ze przeglad jest odplatny i jesli nie mam zamiaru zaplacic to moja gwarancja wygasa a minelo dopiero 11 miesiacy od zamontowania gazu, jednak nie potrafiono mi przedstawic na pismie jakiejkolwiek wzmianki o oplacie za przeglad. prosze o odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie i rozwianie moich watpliwosci na ten temat.pozdrawiam

sadlo

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Października 2005, 02:41:06 »
zawsze po 15000 tys trzeba placic. to standart, przynajmniej w moim przypadku.

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Października 2005, 08:21:38 »
becelen - to oczywiste taj jak przeglądy aut (na gwarancji) w ASO
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Października 2005, 09:39:56 »
gwarancja obejmuje podzespoły i usterki wynikające z wady, niewłaściwej regulacji. Przegląd to przegląd - powinni wymienic filtry, przeregulować i dać Ci w zęby wydruk z analizatora spaLin. Gdy przyjezdżałem na przegląd - zawsze płaciłem, a gdy coś sie działo poza przeglądami - majstrowali za darmo.

chmielu1979

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Października 2005, 15:30:16 »
no to mnie uspokoiliscie ,ale przynajmniej dali by ten wydruk w zamian za te 50 zl;)

kamslaw

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Października 2005, 01:38:09 »
To bandyci!!! Skasowali za przegląd??? ja w ramach przeglądu okresowego gazu remontujęgratis zawieszenie, wymieniam klocki hamulcowe, robięwyprawki na lakierze a jak trzeba to sięi silnik wyremontuje, a co tam, przecież jest gwarancja na instalacje gazową, no nie??

setunia

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Listopada 2005, 18:52:31 »
Cytat: kamslaw
To bandyci!!! Skasowali za przegląd??? ja w ramach przeglądu okresowego gazu remontujęgratis zawieszenie, wymieniam klocki hamulcowe, robięwyprawki na lakierze a jak trzeba to sięi silnik wyremontuje, a co tam, przecież jest gwarancja na instalacje gazową, no nie??

A lizaczka dla dzidzi nie zostawiasz?

A tak co do tematu to jesłi gwarancja na samochód  trwa 3 lata to przeglądy też chcielibyscie gratis ?
Ludzie to mają pomysły.  :cwalbrush

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Listopada 2005, 23:07:18 »
Cytat: p_flori
powinni wymienic filtry,

:shock:  pierwszy raz coś takiego słyszę/widzę.
Jeśli już to odpłatnie   :wink:
Cytat: chmielu1979
w serwisie stwierdzono ze przeglad jest odplatny

Bezpłatne są tylko regulacje do pierwszego przeglądu , jesli coś jest nie tak z instalką.
Pierwszy przegląd przy 10tyś oczywiście też.
Póżniej , każda czynność serwisowa jest wg tabelkowego cennika.
A gwarancjęna instalkęzachowasz jeśli będziesz robił przeglądy co ok. 10tyś.
W Twoim przypadku Elpigaz   ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl