Autor Wątek: Rozbudowa audio w Corolli `03  (Przeczytany 3615 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

czajnior

• Gość
Rozbudowa audio w Corolli `03
« dnia: 09 Października 2005, 22:07:27 »
przejrzalem FAQ i wątki ale nie znalalzem odpowiedzi.
Chcialbym rozbudowan audio ale chcialem zostawic orygianlne radio.
Doczytalem ze mozna kupic konwerter aby podlaczyc wzmacniacz lub wyprowadzic kabelki
Powiedzcie mo ktore rozwiazanie da lepszy dzwiek.
Chcialbym tez sie dowiedziec gdzie mozna oddac auto aby zrobili mi profesjonalen naglosnienie.
chodzi o Warszawę

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Października 2005, 17:57:01 »
podlaczenie tak jak napisales, przez konwerterer, albo bezposrednio pod wzmaka, tylko ze musi on miec taka opcje....
ja wlasnie sprzedaje takiego - ale zeby nie bylo ze sie reklamuje.....

ktore rozwiazanie jest leprze?? hmm zadno bo oba dzialaja na tej samej zasadzeie - tzn we wzmaku znajudue sie juz wbudowany taki konwerter....
co do jakosci.... hmm tez trudno powiedizec.... jak kupisz jakis wypas (np XETEC'a za 800 zl) to napewno bedize lepiej niz to co jest we wzmaku, ale jesli masz zamiar kupic cos z allegro za mala kase, to leprze napewno nie bedize!!

generalnie nigdy nie bylem zwolennikiem fabrycznych radyjek i sotosowania jakichkolwiek konwerterow - i tak mi juz zostalo!;)
ale opcje sa takie jak opisalem....

co do firm CA to w w-wie jest napewno jakas 'konkretna' firma ktora zrobi Ci pozadane audio!! a jak nie to zapraszam do lodzi!;)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Bartosz81

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Listopada 2005, 15:30:03 »
Bardzo zapraszam do Radomia,rano przyjazd wieczorem wyjazd i zadowolenie pełną gębą   :D   100km od Warszawy i bedziesz miał ekstra dzwięk w dobrej cenie. Wal do mnie na koma 660 667 887 lub na email bevion@go2.pl
Pogadamy i przygotuje Ci pare ofert, kilka możliwości itp. abyś mógł sięzastanowić i wybrać odpowiednią konfiguracje.

Serdecznie zapraszam.

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Listopada 2005, 09:28:07 »
sory za troche OT  :D  
BArtosz81 jestes z Radomia??
Miałem montowac wlasnie glosniki w enterprisie ale podobno ceny sa tam dosc wysokie? To prawda??
bo chętnie bym komus zlecil wygluszenie drzwi i wlasnie sie zastanawialem nad enterprise

Bartosz81

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Listopada 2005, 11:45:42 »
Właśnie z tą firmą powiedzmty jestem "związany" :-)

Jesli ktoś czegos oczekuje to nie wciskamy mu głośników za 100PLN bo wiemy ze nie bedzie zadowolony, prawda jest taka ze nie ma jakosci i mocy bez wkładu finansowego.

A odnośnie wyciszenia to różnie bywa, zależy od drzwi. Wyciszamy tylko Dynamatem który jest drogi i troche kosztuje. Zalezy do jakiego samochodu. Ale polecam aby podjechać i powiedzieć ze jest sięod Bartka z Krakowa oraz ze jesteś z klubu Toyoty. Ja szefa uprzedze i moze cosik uda sie uciąć. W sumie pierwsi klienci z Klubu Toyoty   :D   Normalnie ceny za wyciszenie drzwi wachaja sie 200-300 za jedne drzwi. W sumie tez zalezy czy sie robi tylko jedną rzecz czy wiecej.

Jak bedziesz chciał zamontować kupione u nas głośniki to zapłaciśz mniej niz jak przyjedziesz z własnymi głośnikami kupionymi gdzie indziej.

Polecam

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Listopada 2005, 13:11:18 »
Bartosz81, nie podniecaj sie zbytnio......
nikt tu nie mowil nic o zadnych glosnikach ich porownaniu itd......
mowa byla tylko o cenie montazu o ta jest nei zalezna od jakosci glosnika - kazdy powinien byc zamontowany w najleprzy sposob.....
oczywiscie mozna dyskutowac o cenie w zaleznosci od tego czy beize to montaz na 'plastiku', piersiceniu z mdf'u, na stalowym dystansie czy zrobienie calego panelu......
nie mniej jednak nie ma znaczenia czy bedize to glosnik za 20 zl czy za 2 tys!

gdybys nie zauwazyl kolega Oko, grzecznie zapytal czy to co slyszal jest prawda....... - i napewno jest z nim wszysto OK!

jesli o mnie chodzi - to kazda instalacja tworzona w jakimkolwiek serwisie CA jest droga...... - oczywiscie rowniez rozumiem to iz takie zaklady musza z czegos zyc.....

generalnie jesli ktos ma czas i niezbedne naredziea - jest w stanie wykonac wszystko sam za kwote wieokrotnie mniejsza....

Cytat: Bartosz81
prawda jest taka ze nie ma jakosci i mocy bez wkładu finansowego.

a to juz prawda w 100%!!!!

jedyna rzecz an ktorej w CA mozna zaoszczedzic to montaz!;) - tzn jesli sie wie co robic!;)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Bartosz81

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Listopada 2005, 13:44:05 »
Nie chciałem nikogo urazić i w zupełności sie z Toba zgadzam, przyznaje ze xle przeczytałem za pierwszym razem posta Oki   :aduh  

Ale jednak jest różnica czy ktoś kupi głośniki za 100pln czy za 2000PLN bo jak kupi za 2000PLN to powiedzmy ze montaż uda sie zrobić gratis.   :D  

Pozdrawiam

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Listopada 2005, 14:25:32 »
no to ja wole sobie wyglsuzyc drzwi sam tymi matami z allegro i wydac 100zl niz 300
bo efekt napewno bedzie a szczerze mowiac to dla mnie bylo smieszne wugluszenie drzwi na ktore wydam 2 razy wiecej pieniedzy niz na glosniki  :D
Tym bardziej ze samochod nie jest tylko moj i to nie ja decyduje o tym czy np za miesiac bedzie sprzedany  :wink:  
pozdro

Bartosz81

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Listopada 2005, 16:20:31 »
Jeśłi tak to masz racje, jakis tak efekt lepszy uzyskasz.
Pozdrawiam i miłego wyciszania "się"       :adremel

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Listopada 2005, 19:48:01 »
Bartosz81 a mozna kiedys podjechac i zobaczyc jak robią z TWojej yarisku  tego democara??

Bartosz81

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 05 Listopada 2005, 21:00:53 »
Jak sięzacznie to dam znać   :athunbsup

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Listopada 2005, 23:36:03 »
Ok to czekam  :wink:  
pozdro

www.ucando.pl