Autor Wątek: A moze zdrada na rzecz HONDy :0/  (Przeczytany 10554 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GAK

• Gość
A moze zdrada na rzecz HONDy :0/
« dnia: 10 Października 2005, 18:01:29 »
Witam.

Po sprzedazy mojego yarka 1.0 mialem szczera ochote na TS'a niestety brak tych autek na mobile.de i rodzimym rynku (lekko rozbitych w dobrej cenie) sklania mnie do poszukiwania innego rozwiazania.

I tak oto ktos poradzil mi HONDE CIVIC (rok ok 2002) 3 drzwiowa z silnikiem diesla 1,7.

Auto wyglada calkiem fajnie wydaje mi sie ze ma usportowiona charakterystyke a przynajmniej tyle co yaris TS czyli

dosc niskie zawieszenie
4 tarcze
fotele z trzymaniem bocznym

Silnik planuje "pobudzic" oprogramowaniem z BOXa jakiegos wiec i kopa powien miec calkiem calkiem tylko ze ma spora mase ok 1250 kg wg specyfikacji roznych napotkanych w sieci.

a do rzeczy.... jeszcze tydzien temu myslalem "tylkoTOYOTA" ale teraz troche moj poglad sie zmienill i prosze o porady opinie.

tzn czy warto sie pakowac w takie auto... czy ktos ma moze opinie znajomych badz swoje dot samego samochodu (awaryjnosc) i co wazniejsze silnika !!!

ponizej specyfikacja tej jednoski i auta.

z gory dzieki za wszelkie opinie i porady.

STRONA HONDY - CIVIC 3D DIESEL

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Października 2005, 22:36:27 »
Zajrzyj  np. tam   :wink:  

http://www.honda-crx.info/forum/portal.php

GAK

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Października 2005, 09:49:10 »
tam raczej dominuje CRX :(

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Października 2005, 11:15:33 »
No autko sympatyczne, ale przecież zupełnie inne od YTS... 100KM przy tej masie to będzie jeździło mniej więcej jak YD4D... Może da sięz niego więcej wyciągnąć, ale to sięnajlepiej zkontaktuj z jakąś fachową firmą, podejrzewam że boxów do tego silnika może nie być w polsce i nikt go jeszcze nie chip'ował. Moze na jakiejs zagranicznej stronce znajdziesz ile mozna z niego wyciągnąć.
Seat Leon Cupra :D

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Października 2005, 11:19:46 »
Jak kupować Hondę, to porządną (benzynka, dobre wyposażenie), a nie z silnikiem diesla 1,7. Z tego co pamiętam 3-drzwiówka przyjeżdżałą z Japonii i miała tylko dojazdówkę. Kumpel zastanawiał sięnad tym modelem, ale w końcu wybrał ... Corollę;-)

GAK

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Października 2005, 11:41:12 »
Cytat: Jackal
Jak kupować Hondę, to porządną (benzynka, dobre wyposażenie), a nie z silnikiem diesla 1,7. Z tego co pamiętam 3-drzwiówka przyjeżdżałą z Japonii i miała tylko dojazdówkę.

jak kupie benzynke to zbankrutuje ;) juz w yarku 1,0 duzo palilem a w 1,6 civicem to pewnie ok 10 litrow by bylo ;)

co do tego ze z japonii to chyba dobrze nie? ;) w yarku tez mialem dojazdowke.

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Października 2005, 11:53:41 »
To że z Japonii, to oczywiście dobrze, tylko tam był inny osprzęt silnika (niżw wersji angielskiej) i ta nieszczęsna dojazdówka. Ja tam osobiście wolępełnowymiarowe koło, bo dojazdówka sprawdza sięw Europie zachodniej (super drogi bez dziur i warsztaty co kilka kilometrów), a nie u nas.

GAK

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Października 2005, 11:55:59 »
no tak... ale dojazdowka nie zawazy na mojej decyzji ;) a samochod kupowalbym dobrze wyposazony... wracajac do poprzedniej wypowiedzi.
napisalem do vtechu zobaczymy co odpisza.

GAK

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Października 2005, 13:17:32 »
program pisza do silnika bez problemu wstawiaja w formie chipa lub box'a koszt 1600 zeta a przyrost ok 20% czyli mialbym 120 koni to chyba juz cos mimo ponad tonowej masy ;)
no ale Y Tsporta raczej nie odstawie ;) w sumie nie o to mi chodzi byle jezdzil sprawnie

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Października 2005, 16:10:21 »
Hmmm, a dlaczego akurat ta Honda? Nie ma niczego innego??? Przecież sciągnięto już ok 1 miliona aut, a jeszcze sporo nowszych (i droższych) czeka w niemczech na nowych polskich właścicieli :?

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Października 2005, 17:05:38 »
Cytat: GAK
a przyrost ok 20% czyli mialbym 120 koni to chyba juz cos mimo ponad tonowej masy
mysle ze to już dałoby niezłe osiagi

GAK

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Października 2005, 17:36:00 »
Cytat: Jackal
Hmmm, a dlaczego akurat ta Honda? Nie ma niczego innego??? Przecież sciągnięto już ok 1 miliona aut, a jeszcze sporo nowszych (i droższych) czeka w niemczech na nowych polskich właścicieli :?

1. bo japonska - przynajmniej firma
2. bo diesel
3. bo podoba mi sie bardziej niz corolla
4. bo almery nie kupie ;)
5. na tym koncza sie popularne japonskie marki

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Października 2005, 18:48:42 »
Cytat: GAK
GAK napisał/a:   
a przyrost ok 20% czyli mialbym 120 koni to chyba juz cos mimo ponad tonowej masy
mysle ze to już dałoby niezłe osiagi

a moment obrotowy ?? z 220 Nm do ilu ??

Connect 1.8TDCi 109KM i 260Nm by Vtech :)
Tego słucham - http://www.polskastacja.pl - Lata 80-90

GAK

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Października 2005, 18:55:24 »
nie wiem... gadalem bardzo wstepnie i ogolnie przez tel... jeszcze nie mam przeciez nawet auta ;)

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Października 2005, 20:57:27 »
GAK piszesz że inne auto za dużo pali a chciałeś kupić TS to ja już nie wiem o co chodzi ?
Albo kupuj mocne auto i jazda na maxa albo kup moją corolle jest po remącie i pali około 5/100 na trasie, i jeszcze jak napisałeś że Yaris 1,0 dużo pali to po co szukać z sportowym silnikiem i już ostatnie musisz wziąć pod uwage fakt że części do hondy są o wiele wiele wiele DROŻSZE.
Pozdrawiam ziomek.
P.S.
Japońskie auta które są super Czaderskie to MITSUBISHI.  :twisted:
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl