0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Cytat: cukerDziś w serwisie wymienili olej i filtr w mojej ave D-4 2001 combi silnik 2.0 VVTI. Chciałem mobila ale nie mieli więc zaleli olej "toyota 10W-40". Autko zprowadzone z niemiec 180 kkm przebiegu. Czy może mi ktoś powiedzieć czy ten olej jest dobry czy nie? Nie potrafiępowiedzieć jaki wcześniej był zalany olej. Serwis twierdzi że ten co zaleli jest ok.Jestem nowy więc proszęo wyrozumiałość 10W40 to półsyntetyk. Jeżeli poprzedni właściciel jeździł na mineralu to nie całkiem dobrze - może Ci rozszczelnić silnik. Oleje "Toyota" to tak naprawdęoleje Esso.
Dziś w serwisie wymienili olej i filtr w mojej ave D-4 2001 combi silnik 2.0 VVTI. Chciałem mobila ale nie mieli więc zaleli olej "toyota 10W-40". Autko zprowadzone z niemiec 180 kkm przebiegu. Czy może mi ktoś powiedzieć czy ten olej jest dobry czy nie? Nie potrafiępowiedzieć jaki wcześniej był zalany olej. Serwis twierdzi że ten co zaleli jest ok.Jestem nowy więc proszęo wyrozumiałość
a czy jestes pewnien ze ci wymienili? znam nie jedna historie, ze auto opuszczalo serwis po wymianie lecz z tym samym olejem :lol:
Jeżeli poprzedni właściciel jeździł na mineralu to nie całkiem dobrze
mineralke leje sie do poldasów i do starych samochodów z dużym przebiegiem. Do twojego raczej nie była lana chociaż kto wie :worried
ale serwis wykorzystam na maksa
Zimowki mam,filtry nowe,oliwa nowa czego jeszcze chciec?Chyba tylko ZDROWIA.