Autor Wątek: Jakie są wady Cariny e (F)  (Przeczytany 13087 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Eryk

• Gość
Jakie są wady Cariny e (F)
« dnia: 13 Października 2005, 13:09:25 »
Witam wszystkich
Przymierzam siędo zakupu auta i mam parępytań jeśli ktoś miał też niżej wymienione auta to też poproszęo dwa słowa w porównaniu do cariny e ale tylko 2.0l biorętylko ten silnik pod uwagęwchodzi w gręteż honda akoord 2.0 16 i mazda 626 najlepiej cronos 2.0 16 lub 2.5v6 ew.honda cicic sedan wszystkie auta w podobnym roczniku i pieniądzach także do rzeczy:
1 czy silnik toyoty 2.0l jest wolny od pożerania oleju a co za tym idzie wymiany uszcz.zaworowych pierścieni lub remontu silnika.
2 czy padnięte maglownice to częsta przypadłość i jakie koszty
3 jakie są jeszcze dokuczliwe przypadłości tej marki i co jest dostępne tylko w servisie ze względu na brak zamienników.
« Ostatnia zmiana: 11 Marca 2008, 13:20:34 wysłana przez Janmor »

Jedi

• Gość
Re: Jakie s± wady Cariny e
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Października 2005, 13:57:48 »
Cytat: Eryk
czy silnik toyoty 2.0l jest wolny od pożerania oleju a co za tym idzie wymiany uszcz.zaworowych pierścieni lub remontu silnika.

Wydaje mi się, że każde auto w pewnym momencie zaczyna brać olej i po pewnym czasie wymaga remontu...
Wszystko zależy od tego ile ma przejechane kilometrów i jak było traktowane podczas eksploatacji.

Moja Cari ma przejechane aktualnie 279 kkm i bierze około 1 l / 10 000 km. Ale jest to na pewno po części wina gazu.

Pan_CzÂłowiek

• Gość
Jakie s± wady Cariny e (F)
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Października 2005, 14:05:48 »
1,6 z reguły brały więcej oleju niż 2.0 a jest gościu na forum który ma 800 000 km przjechane cariną i nic poważniejszeg nie ma  :wink:

Jedi

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Października 2005, 14:10:40 »
Cytat: Pan_Człowiek
1,6 z reguły brały więcej oleju niż 2.0 a jest gościu na forum który ma 800 000 km przjechane cariną i nic poważniejszeg nie ma  :wink:

Ale on ma diesla chyba   :roll:

Pan_CzÂłowiek

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Października 2005, 16:10:43 »
Cytat: Jedi
Cytat: Pan_Człowiek

Ale on ma diesla chyba   :roll:

Napewno???  :chmmm    :chmmm

Offline bbartek22

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Października 2005, 18:47:30 »
Carina a wady :?:   :adiabelek  dla niej to słowo jest obce :!:  :wink:  z tych aut co wymieniasz to: Civic jest o klase niższa to odpada. Mazda 626 no sam nie wiem niby spoko ale mało miejsca z tyłu ni i duża podsterowność. a accord niby fajne ale wolałbym carine ponieważ ma lepszy i bardziej dynamiczny silnik, więcej miejsca z tyłu, większy bagażnik no i oczywiście sięnie psuje 8)

kristoff

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Października 2005, 19:57:19 »
z wymienionych modeli carina jest najlepszym wyborem.
po pierwsze; ma najwięcej miejsca w kabinie
po drugie;jest niezawodna
po trzecie;pali niewiele
wady?mogło by być ciszej w kabinie

Pan_CzÂłowiek

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Października 2005, 20:15:15 »
Cytuj (zaznaczone)
="kristoff"
wady?mogło by być ciszej w kabinie

Od czego są maty   :-DD    :-DD  
No i te niepowtarzalne uczucie wciskania w fotel w 2 ltirówce  :adiabelek

Pan_CzÂłowiek

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Października 2005, 21:04:26 »
Aha no i największa wada ego samochodu: Jeździsz jeździsz i jeździsz i nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ito najbardziej denerwuje  :wink:

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Października 2005, 09:58:11 »
Eryk, poczytaj FAQ znajdziesz tam w zasadzie większość informacji które cięinteresują

a dokładnie w dziale info o carinach

bezawaryjność  zależy konkretnie od stanu auta które nabędziesz, jego przebiegu i przebiegu jego eksploatacji (servisy, kraj użytkowania itp) bo mając hondęz 100% przebiegiem np 150 tyś głupotą byłoby sięzapierać żeby wybrać carinęz przebiegiem np 350 tys.

Tak czy inaczej polecam carinębo patrząc obiektywnie to niezła partia w tym segmencie, a zakup zadbanego egzemlarza zrewanżuje sięmiłymi wrażeniami z jazdy (choć nie zawsze w ciszy) przestronnością wnerza, małą awaryjności i wyrozumiałością dla portfela. No i oczywiście wstąpieniem do  grona posiadaczy toyot.
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

danielo

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Października 2005, 10:06:14 »
Podczas przegladnia FAQ proponuje spora ostroznosc, bo mozna skonczyc ta lekture ze swiadomoscia, ze carina to zlom :) a tak powaznie to duzo zalezy od stanu samochodu, ktory kupujesz. Moja cari ma juz ponad 250k km i jezdzi spoko. Oczywiscie wymieniam juz w niej co jakis czas elementy, ktore podlegaja zuzyciu, ale generalnie to leje PB i smigam. Moja Cari jest od nowosci w rodzinie, wiec znam historie auta w 100%. Natomiast znajdziesz pewnie opinie innych uzytkownikow z przebiegiem o polowe mniejszym niz moj, ze maja dosc tego auta.

Sa natomiast takie rzeczy, jak przestronnosc, przyczepnosc itp, dla ktorych ciezko znalezc konkurencje. Osobiscie polecam.

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Października 2005, 11:20:47 »
Również mam Carinke od 10 lat w domu od nowości 95 rok.Autko sięnidgy poważnie niezepsuło.
Raz poszła sprężynka w klamce.Pozatym zabardzo nieumiem na tym aucie już sięnic nauczyć ,bo sięniepsuje.Teraz założyłem prosty gaz.Autko stało sięelastyczniejsze ,ale straciło wysokie obroty definitywnie.Pali od 8.5 do 9 litrów gazu jak narazie.Każda zmiana mająca na celu aby teraz lepiej przyśpieszała wiąże sięze zwiększeniem spalania.
Mam 183 tyś.km nią zrobione i zużycie oleju jest minimalne.Po kilku tysiacach musze dolać może 100ml.Trudno tu sięjakoś wypowiadać w tym temacie jakie ma wady te auto ,ale napewno powyżej 150-160km/h jest w kabinie troszke głośno,ale to jednak samochód z tamtych lat.
Silnik 2.0 z Cariny ma lepsze parametry niż silnik z mazdy 2.0,oj co tu więcej napisać.

bele

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Października 2005, 14:10:26 »
jeżeli kupisz japońską wersje to możesz mieć problemy z kupnem części, 2 razy mieliśmy przypadek że zakupione części nie pasowały, z chłodnicą mieliśmy problem i z alternatorem musiał być od ave, ale to była kwestia podjechania i wymiany na inna część, a tak 530 kkm bezproblemowej jazdy, auto nigdy nie zawiodlo, dużo nam brał olej ale to był 1.6 - 116km, teraz już auta nie ma :x  dostało w bok i poszło w inne rence, pewnie (napewno) zrobią i będzie jeździć dalej
możesz mieć tylko problem z kupnem 2.0 bo jest ich, w kombi prawie w ogóle nie ma, sam szukam i chyba alternetywnie będzie to galant bo jest ich sporo na rynku wtórnym.

wilimar

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Listopada 2005, 19:50:33 »
Generalnie ok(obszerne wnętrze,komfort,spalanie,olej-u mnie 0,5 l na 10000/przebieg 130000/2litry),no i te przyspieszenie .....:))))
Wady- powyżej 110 nie jest za cicho,a w moim problemy z maglem(brak szczelności),który dopomina sięnaprawy .Niestety mam problemy z czasem,a i kieszeń pustawa:(.Jak zrobięto napiszęo kosztach.
Mimo tego, jak bym mógł jeszcze raz wybierać ,to na 90 % wybrałbym carinkę
i Tobie też polecam(oczywiście w dobrym stanie).
Powodzenia.Cześć.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl