Autor Wątek: Przerobka swiatel w camry wersja kanadyjska  (Przeczytany 10809 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MOKMA

• Gość
Przerobka swiatel w camry wersja kanadyjska
« dnia: 14 Października 2005, 11:44:58 »
Czy ktos z klubowiczow sensownie przerobil swiatla amerykanskie na europejskie asymetryczne.
Jezeli tak to gdzie i za ile.A moze dac sobie spokoj Camry 3.0 v 6 1995r

WiesÂław

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Października 2005, 13:16:43 »
Witam
Na Twoim miejscu dałbym sobie spokój.
Przerobiłem w swojej camry 95 na soczewki i efekt był dośc fajny, ale w 2000 kosztowało to ponad 1000 zł przeróbka + 300 zł za używane reflektory.
Niestety szalona niewiasta popsuła efekt niszczac jeden z reflektorów  i od tamtej pory wymieniłem na europejskie (chińskie) podróbki.Od czterech lat jeżdzęi nie mam z nimi żadnych kłopotów.
Nie wiem czy warsztat, w którym przerabiałem reflektory jeszcze istnieje,ale jak Ci bardzo zależy poszukam adresu.
Pozdro.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Października 2005, 17:51:31 »
no chyba najłatwiej kupić europejskie używki albo podróby, a z przerabianiem sobie dać spokój... za dużo zachodu:)
3VZ.pl

maniek_camry

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Października 2005, 23:50:33 »
Przerabianie symetrycznych ? Dwa sposoby - pierwszy zastosowałem w poprzedniej camry - soczewki bi-ksenon + pucowanie klosza do uzyskania przezroczystości - światełka rewelacyjne. Koszt ok. 1500pln i duuuużo wysiłku.
Drugi sposób - jeśli jesteś z okolic Wawy - kupić lampy są teraz po ok 200plnów/szt i podjechać do mnie ze zgrzewką browara na 3-4 godziny  :lol: Jedyny problem jaki pozostanie do pokonania do wymiana atrapy (podroba ok 40zeta) i podcięcie zderzaka w miejscu montażu tej atrapy.

Offline kunikmar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Października 2005, 21:59:57 »
Witam,

Wymienialem u siebie siwatla na europejskie, jest dokladnie tak jak mowi Maniek, 3 godzinki i gotowe, pare przerobek mocowan swiatel, nowa atrapa i delikaten podciecie zderzaka. Maksymalny koszt 450 zl. takze naprawde rozsadnie a efekt jazdy w nocy nieporownywalny ze swiatlami amerykanskimi:)

Pozdro

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl