Witam,
Oczywiście jestem tu nowy, więc muszęzałożyć swój temat :-DD
Po pierwsze: pytanie, co w takich Corollach jak moja sięnajczęściej (tfu, tfu) psuje? To jest auto brytyjskie, kupione w salonie w Polsce, ma 175 000 km (rozrząd do zrobienia po 180-200 000 km?), serwisowane od nowości w ASO. Trochęduży przebieg, to fakt - ale JEŹDZI i to sięliczy :-DD Na co zwracać uwagę?
Auto ma fabrycznie wbudowane radio Toyoty, alarm Challenger, klimę, 1x PP, przerejestrowane z ciężarowego na osobowe.
Kupiłem ją niedawno (jestem 3 właścicielem), ale nie dostałem do niej instrukcji obsługi, a w ASO nie mają - zapas sięwyczerpał ... :? (Warto w ogóle kupować instrukcję?)
Rozrząd musiał być już wymieniany, ale w książce serwisowej tego nie wpisali (wygląda dobrze - znaczy sięROZRZĄD, a nie książka :-DD).
Ja jak dotąd wymieniłem tylko poduszki stabilizatorów z tyłu i wyłącznik świateł przeciwmgłowych (podobno to siębardzo rzadko zdarza, aż sięmechanik zdziwił

) Poza tym pali w zasadzie za pierwszym razem (czasem odpala za drugim - podobno to może być wina filtra paliwa, bo rozrusznik jest ok), po mieście mniej więcej 8,5 l/100 km (używałem klimatyzacji). W trasie jeszcze jej nie próbowałem, ale powyżej 120-130 km/h i tak nie jeżdżę, bo mam "baby on board" :wink: ) Spokojny jestem za kółkiem ...

Do ilu l/100 km może spalić w trasie przy spokojnej jeździe?
Pewnie już milion osób wypowiadało sięna temat tych Corollek, ale byłbym wdzięczny za jakieś kompendium wiedzy o tym samochodzie, czego mam siębać :worried i na co uważać :cwhat
Z góry dzięki za informacje
Jacho