Autor Wątek: POMÓŻCIE czy kupić tą Toyotkę....!!??  (Przeczytany 17817 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jacho

• Toyot Pełzający
  • **
POMÓ¯CIE czy kupiæ t± Toyotkê....!!??
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Października 2005, 22:47:29 »
Cytat: Pigletto
poza tym to branie oleju... za bardzo nie ma jak sprawdzić ale moze podpytaj właściciela ile bierze.

Właściciel to pewnie oleju nie bierze   :shock:   :cwhat    :cnice

Ale fakt, lepiej popytać, bo potem sięokaże, że remont będzie kosztował tyle co samochód albo i więcej.
No ale sprawdzić bez pytania można tylko jeżdżąc ...
Coday, Comorrow, Corolla

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 20 Października 2005, 08:35:45 »
Cytat: Jacho
Cytat: Pigletto
poza tym to branie oleju... za bardzo nie ma jak sprawdzić ale moze podpytaj właściciela ile bierze.

Ale fakt, lepiej popytać, bo potem sięokaże, że remont będzie kosztował tyle co samochód albo i więcej.
No ale sprawdzić bez pytania można tylko jeżdżąc ...

Cytuj (zaznaczone)
Chcesz powiedziec ze wpiernicza frytki smażone na wodzie? :P A na serio to oczywiście chodziło o samochód :)

Offline Jacho

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Października 2005, 10:25:23 »
No tiaa, właściciel na oleju frytki smaży, a na "grillu" pewnie kiełabski :-DD

Sorry, zrobiło sięoff topic. A z tym ewentualnym braniem oleju, to jakby sięokazało, że trochębierze, to można zmienić olej na Mobil 1 - nie ma to jak reklama - ale naprawdęwarto. W mojej poprzedniej Corolli E9 zmieniłem na Mobil 1 i zrobił sięz niej od razu inny samochód. A może mi ją podmienili ... ?  :cwhat
:-DD

Jacho

PS. Ale jak będzie brać bardzo dużo oleju, to pewnie pierścienie będą do roboty, a wtedy - nawet omijając ASO - będzie to kosztować majątek. W mojej starej E9 robiłem pierścienie, to w ASO powiedzieli mi 4000 zł, więc uciekłem do znajomego mechanika w Falenicy, który zrobił to za 2000 zł. I zrobił to tak samo dobrze, a może i lepiej - pracował kiedyś w ASO Toyota-Radość, a potem założył własny warsztacik  8)
Coday, Comorrow, Corolla

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Października 2005, 14:25:19 »
No tak ale składak to składak i był rozebrany a potem złorzony a to oznacza osłabienie elemetów oraz wpis w dowodzie rejestracyjnym ,, SKŁADAK" i wez to potem sprzedaj komuś z takim wpisem...
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

Madzia83

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Października 2005, 19:20:40 »
Gladiatorze chyba piszesz o mojej Corolli  ;)  Nie zauważyłam aby była słabsza a jej poszczególne elementy źle spasowane. Można sprzedać - wg. mnie jeśli auto jest zadbane to czy składak czy normalny - ja bym kupiła :) Przecież nie kupujesz auta "na wygląd zewnętrzy" tylko jedziesz oglądasz jak najdokładniej itd. Jak kupiłam Corolllępojechałam do znajomego mechanika aby wydał obiektywy werdykt. Powiedział "nie mam do czego sięprzyczepić".  

PS. Szkoda, że mamolek tu nie zagląda. O ile sobie przypominam on ma E8 i jest to składak ale jak sam kiedyś mówił że to jest tylko wpis bo samochód nie jest składakiem - głowy nie dam ale wydaje mi się, że task mówił.

szczepek_E-9

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 20 Października 2005, 19:45:00 »
Cytat: Madzia83
to jest tylko wpis bo samochód nie jest składakiem

podpisuje siępod tym zdaniem,choć na pewno silnik był wyjęty ale jakie to ma znaczenie, żadne.i założęsięGLADIATOR, że jakbys miał kupić z niemiec takiego składaka w 97 roku za 50% ceny polskiej to bys nie patrzył na to bo to nie ma znaczenia w dalszej eksploatacji,a wręcz przeciwnie. Ja mam rok produkcji samochodu 1997 mimo że tak na prawdę88, więc mogęwięc mieć AC, a wyobrażasz sobie dostać AC na rocznik 88?

Madzia83

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 20 Października 2005, 20:47:06 »
A jakie to ma znaczenie dla przebiegu?? Możliwe że jeśli silnik był np. włożony nowszy lub mniej eksploatowany wówczas auto  ma mniej przejechane i powinno dłużej posłużyć. To wszystko teoria ale przecież tak może być! Mniej wyżyłowany silnik = więcej km do przejechania.

Madzia83

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Października 2005, 20:48:55 »
Cytat: szczepek_E-9
podpisuje siępod tym zdaniem,choć na pewno silnik był wyjęty ale jakie to ma znaczenie, żadne.i założęsięGLADIATOR, że jakbys miał kupić z niemiec takiego składaka w 97 roku za 50% ceny polskiej to bys nie patrzył na to bo to nie ma znaczenia w dalszej eksploatacji,a wręcz przeciwnie. Ja mam rok produkcji samochodu 1997 mimo że tak na prawdę88, więc mogęwięc mieć AC, a wyobrażasz sobie dostać AC na rocznik 88?

PS. Taki przypadek to samochód mamolka. Moja to składak na 100% bo silnik jest z 1990 roku a buda i wnętrze z 1991 roku ale nie narzekam.

Myślę, ze jesli kolega Markus jest zainteresowany ta Toyotą to niech dokładnie ją sprawdzi (możliwie jak najdokładniej) i zadecyduje czy kupić - jeśli auto jest zadbane i nie ma siępraktycznie do czego doczepić to czy składak czy normalny - warto kupić.

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 20 Października 2005, 21:13:04 »
To nie jest dyskusja o składakach wiec proszęna temat

Markus

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Października 2005, 21:33:46 »
heh...to w niedzielęnajprawdopodobnie stanęsięposiadaczem(mam nadziejęże szcześliwym) Toyotki Corolli E9:D  samochód bez problemu rpzeszedł warsztat, jedynie przegub i sworzeń do wymiany ale właściciel obniżył cenę...tak to wszystko ok należał kiedyś do klubu...więc teraz tylko podpisać umowęi odebrać kluczyki;] dzięki za rady i pozdrowienia myślęże warto będzie sięzapisać do klubu  8)

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #25 dnia: 21 Października 2005, 15:32:39 »
Okej okej bo zaraz mnie zjecie ja tylko napisałem swoją opinie, tez mam składaka z 1991 roku a w dowodzie 1995 rok ale denerwoje mnie wpis SKŁADAK. Pa Pozdrawiam Gratuluje wyboru autka.
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl