Autor Wątek: Staję przed decyzją kupna Corolli.  (Przeczytany 18707 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mareczek

• Gość
Staję przed decyzją kupna Corolli.
« dnia: 18 Października 2005, 12:34:49 »
Witam,

Proszęo radędotyczącą kupna corolli.
W najbliższym czasie będęchciał kupić ten model samochodu, a dokładnie z rocznika 2002 bądz 2003 wersjęLunęale w kombiaku.
Czy warto ten samochód kupić. Jakich usterek mogęsie spodziewać. Bo niby jest to samochódz opinii mało usterkowy, ale czy to tylko pusta opinia czy też prawda.
Czy macie problemy ztymi samochodami.
Będęwdzięczny bardzo za opinie i doradztwo.

Pozdrawiam
Marek
« Ostatnia zmiana: 13 Marca 2008, 09:23:24 wysłana przez Janmor »

Bartek72

• Gość
Stajê przed decyzj± kupna Corolli.
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Października 2005, 12:51:41 »
Jesli z 2002 lub 2003 to masz oczywiscie na mysli E12?
W tym czasie nie bylo wersji Luna (przynajmniej w Polsce) tylko Base, Terra, Terra Polaris i Sol.
Co do ewentualnych problemow polecam:
http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?t=1854
Pzdr!

zbyszekp

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Października 2005, 13:44:30 »
Jednym ze szczęśliwszych dni w moim życiu był dzień kiedy sprzedałem swoją HB 3D z 2002. Miała wszystkie typowe usterki dla tego modelu i jeszcze dwa razy wymienianą przekładnie kierowniczą  i dwa razy robioną skrzyniębiegów.
Teraz jeżdżęsedanem z 2004 Made in Japan i wiem, że mam Toyotę.

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Października 2005, 14:18:23 »
Cytuj (zaznaczone)
Teraz jezÿdzÿe˛ sedanem z 2004 Made in Japan i wiem, zÿe mam Toyote˛

Ach, to ten japonczyk z tureckimi swiatlami?  :wink:  
Ja mam turecka Toyote z japonskimi swiatlami.  :lol:  
Mareczek, szczerze powiedziawszy - co bys nie kupowal - czy bedzie to Toyota czy Citroen, niestety nalezy zalozyc, ze egzemplarze wyprodukowane chwile po rozpoczeciu produkcji danego modelu (patrz wyzej - zbyszekp) z zalozenia maja wiecej usterek. Dopiero z czasem (a najlepiej po lifcie danego modelu) poprawia sie srednia usterkowosc.

mareczek

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Października 2005, 17:16:34 »
Czyli radzicie mi kupić z 2003 bądź z 2004 roku.
Bo wiem że kombi są robione w turcji więc nie radzicie mi wogóle brać kombiaka.
Lepiej sedana?

Toyo69

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Października 2005, 20:25:02 »
Może rozwaz kupno Civic-y z tego rocznika czyli 7 generacjji. Żonka pracuje w serwisie Hondy i chyba uszczegli siętylu problemów wieku dziecięcego a cena tych roczników podobna  :wink:
Tu możesz poczytać co nieco http://www.hondapl.org/  :wink:    :wink:
A tu też http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?t=7193
Chciałem na wiosne kupić CorollkęE-12 z rocznika 2001, ale chyba jednak będe rozglądał sięza Civic-kiem bo z tego co tu przeczytałem to bezawaryjność Toyoty kończy sięna moim modelu  :chmmm    :chmmm

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Października 2005, 01:07:09 »
Cytat: Toyo69
ale chyba jednak będe rozglądał sięza Civic-kiem

zdrajca    

Pokaż no ty siętylko z kolejnym postem   :bnono    :cno    :wink:    :lol:    :D
Grypębędziesz miał wszczepioną ustawowo.

ps.
mareczek - nic nie wspomniałeś o cenie , a to też ma jakieś znaczenie w decyzjach.

mareczek

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Października 2005, 03:57:57 »
Miałem zamiar wydać ok 50 tys.
Tak cenowo stają m.inn w używane w salonach firmowych

mareczek

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Października 2005, 04:03:41 »
To jeszcze raz ja.
Tak sobie myślęjuż z miesiąc nad kupnem tego samochodu i coraz bardziej mam obawy że ten model kupię.
Bardzo mało sie sprzedaje tych samochodów, zwłaszcza tych młodszych z 2003 roku.
Wcześniej byłem skłonny kupić moze Forda Mondeo, bądz Focusa. I chyba będęmusiał wrócić do wcześniejszej decyzji.
Poczekam jeszcze jakiś czas i pomyślę.
A moze zrezygnujępo prostu z opcji kombi. Przydał by mi sięno ale cóż.

Pozdrawiam i czekam na opinie

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Października 2005, 09:17:27 »
A kto powiedzial, ze odradzamy kupno kombi?
Bardzo dobre i fajne samochody - niektorym to je nawet kradna...  :(  
Poza tym za 50.000 PLN powinienes moc juz kupic pierwsze Terry Wagon z klima po lifcie. Tylko oczywiscie nie w przydilerskim komisie. Ja swoje kombi 1.6 SOL sprzed liftu, 17.000km przebiegu, z kwietnie 2004 kupilem za 56500.
Dokladnie taki sam samochod u dilera w krakowie kosztowal 65.000 (?!?!?), a pol roku wczesniej znajomy kupil tez dokladnie takiego samego gdzies u dilera na Slasku za 60.000. Tak wiec roznie to z tymi cenami bywa...

huberto

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Października 2005, 09:30:15 »
Ja przed zakupem też rozważałem różne marki, między innymi forda właśnie. Po miesiącu jeżdżenia corolką jestem bardzo zadowolony z jej zakupu, co prawda rocznik i model inne niż te co planujesz. Mam wśród znajomych kilku handlarzy, doradzali mi w wyborze auta i zdecydowanie odradzali zakup jakiegokolwiek forda, to oczywiście subiektywna opinia ale jak ktoś "przerzucił" setki aut, to odrobine orientacji ma. Poza tym szczerze odradzali zakup auta od handlarza :) i z jakichkolwiek komisów, jeżeli kupować używany, to tylko od właściciela.

pankuba

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Października 2005, 11:47:27 »
Z 2003 roku są jeszcze przed liftem a jednocześnie już mają poprawione wady (np zapiekające sie pierścienie w 1,6), przynajmniej te od połowy roku.

O HB nie ma co mówić bo to nie ta fabryka, a kolega chce kombi.

pankuba

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Października 2005, 11:49:04 »
Cytat: huberto
Poza tym szczerze odradzali zakup auta od handlarza  i z jakichkolwiek komisów, jeżeli kupować używany, to tylko od właściciela.

o kolega bardzo mądrze mówi :!:

Offline Jacho

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Października 2005, 12:00:43 »
Cytat: huberto
Mam wśród znajomych kilku handlarzy, doradzali mi w wyborze auta i zdecydowanie odradzali zakup jakiegokolwiek forda, to oczywiście subiektywna opinia ale jak ktoś "przerzucił" setki aut, to odrobine orientacji ma.

Właśnie - jest nawet takie powiedzenie, żeby nie kupować samochodów na F, tzn. Fiat, Ford i ... Fszystkie Francuskie :-DD

A co do komisów, to jeśli ma sięsprawdzonego, zaprzyjaźnionego komisanta, to można kupować. Ja niedawno kupiłem Corollę- po prostu zadzwoniłem do znajomego mechanika, a on polecił mi konkretne auto (udokumentowane, ”używane w dobrym stanie”) w komisie, który prowadzi razem z kolegą. I wiem, że nie zrobili mnie w konia (iha ha :-DD).
Coday, Comorrow, Corolla

mareczek

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Października 2005, 12:04:16 »
Witam,

Wolałbym kombiaka.
Chociaż teraz coraz bardziej sięzastanawiam.
Bardzo mało sięsprzedaje te samochody. Jak patrzyłem w internecie na oferty sprzedaży to powiem jedno jest w tym roczniku 2003 bardzo mało ofert sorzedaży.

Dzięki za odpowiedzi.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl