Autor Wątek: Czy też tak macie?  (Przeczytany 1671 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

BartoszW

• Gość
Czy też tak macie?
« dnia: 18 Października 2005, 20:39:39 »
Witam wszystkich,
3 tygodnie kupiłem Corollę1.4D Wagon i jak to sięmówi "wstąpiłem to rodziny Toyota". Niestety już po 2 tygodniach zacząłem miec wątpliwości czy dobrze zrobiłem.  :(  
Jednak do rzeczy: czy na 1 i 2 biegu przy stałych obrotach około 2500 słyszycie w swoich samochodach jakby miarowe tarcie? Dodam że na pewno nie jest opona ponieważ po wrzuceniu na luz problem znika. Żeby było śmieszniej to właśnie w ramach gwarancji została mi wymieniona skrzynia biegów a problem pozostał.   :shock:  
Zaczynam miec wątpliowści czy czasem to ja nie jestem nadwrażliwy i czy takie dźwięki są może normalne, a ja bez sensu będęzawracał głowęserwisowi. Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 09:34:35 wysłana przez Janmor »

CoOljaCk

• Gość
Czy te¿ tak macie?
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Października 2005, 20:48:18 »
ja mam 1.4 d4-D i nic takiego nie stwierdziłem podczas jazdy

BartoszW

• Gość
Czy te¿ tak macie?
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Października 2005, 20:51:36 »
Cytat: CoOljaCk
ja mam 1.4 d4-D i nic takiego nie stwierdziłem podczas jazdy

A mógłbyś Bracie jeszcze sprawdzic? Ja zauważyłem ten ogłos dopiero po 2 tygodniach akurat gdy nie włączyłem radia i jechałem na dwójce ze stałą prędkością.
Pzdr

Kroket

• Gość
Re: Czy te¿ tak macie?
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Października 2005, 22:32:40 »
Cytat: BartoszW
Żeby było śmieszniej to właśnie w ramach gwarancji została mi wymieniona skrzynia biegów a problem pozostał.

Mozesz rozwinac ten watek? Jestem zywotnie zainteresowany bo moja skrzynia wlasnie "dojrzewa". Mam luzy na polosiach (bynajmniej nie wzdluzne), przez ktore wycieka mi olej. Skrzynia jest od urodzenia glosna, a synchronizator trojki dziala z prawdopodobienstwem 50%. Do tego szarpiace przy mokrej pogodzie sprzeglo...

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
Czy te¿ tak macie?
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Października 2005, 16:22:01 »
No to problem czyżby Toyoty zaczynały szwankować jeżeli auto jest na Gwarancji jezdził bym do ASO codziennie a nawet co 2 godziny.
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

gabryska77

• Gość
Czy te¿ tak macie?
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Października 2005, 18:33:30 »
Cytat: GLADIATOR
No to problem czyżby Toyoty zaczynały szwankować jeżeli auto jest na Gwarancji jezdził bym do ASO codziennie a nawet co 2 godziny.

a jak trzeba to i częsciej - pewnie :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl