Autor Wątek: LPG w Corolli z 95--- czy warto?  (Przeczytany 5546 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ewamaw

• Gość
LPG w Corolli z 95--- czy warto?
« dnia: 10 Sierpnia 2004, 22:57:55 »
Hej jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z gazem w corolli 1.3 z 95 roku. proszęo wskazówki:) :?:  :D

benezis

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Sierpnia 2004, 19:03:33 »
Co za pytanie !!!!!

Pewnie, że warto !!!!
Jeśli dużo jeździsz.
Zależy tylko czy dobry mechanior ci to założy i zestroi i co wsadzi.

Premo

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Września 2004, 22:50:29 »
heh, ja zrobiłem u rodzinki gazik, u kulesia który siedzi  w tym 9 lat juz laveto 2 generacji za 1750 zł  i po 20 tankowaniach do pełna koszt sie zwrócił :)

Piotr

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Września 2004, 18:09:09 »
Ja słyszałem, że te silniki (4E-FE) mają miękkie zawory i prawdopodobnie trzebaby je wymienić oprócz samej instalacji. A to już znaczny koszt  :?  Wiecie może coś więcej na ten temat?

Darecki

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Grudnia 2004, 15:58:24 »
Mam Corollkęale rocznik 1996. Auto kupiłem z zamontowaną instalacją gazową. Zrobiłem tym samochodem 14tys.km i jak na razie super! W okresie letnim spalanie w mieście na poziomie 8,5 LPG .....na trasie 7-7,50 (rewelka). Co do zaworów to nie mam zielonego pojęcia co sięz nimi niedobrego może dziać i czy trzeba je wymieniać? Poza tym odczuwalny jest spadek mocy moim zdaniem na poziomie około 10%. Ale zato portfel jest w nieco lepszej kondycji. Pozdrwiam i polecam LPG pod warunkiem że zamierzasz jeszcze pojeździć ty autkiem paręlatek!

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Stycznia 2005, 01:33:16 »
Tak , gazuj autko bez wahania, auto straci kopa (jeśli II generacja) - raczej na pewno - poziom utraty mocy oczywiście zależny jest od tego, ile silnik papu dostanie (ile będzie palił). Co do zaworów- nie wiem - ale starsze modele śmigają na gazie i żadna głowica w nich nie pada - czyżby w tych autach "specjalnie" ktoś zrobił miększe gniazda zaworów niż zwykle - popytaj jeszcze userów - ale nie sądzę.

pafflech

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Stycznia 2005, 23:14:17 »
Jezdze Corolka z 96 na gazie od dwoch latek, instalacja II generacji zrobilem na gazie jakies 70 tys km i jest ok, pali troche wiecej bo ok 9 literkow ale jezdze ile wlezie bo i tak taniej. Polecam w zupelnosci wystarcza II generacja i zamiata jak 102, ja zbytniego spadku mocy nie czuje chociaz czasem gazu do bani sie uda i wtedy czuje

Pozdrawiam

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Stycznia 2005, 21:17:58 »
Cytat: Piotr
Ja słyszałem, że te silniki (4E-FE) mają miękkie zawory i prawdopodobnie trzebaby je wymienić oprócz samej instalacji. A to już znaczny koszt  Wiecie może coś więcej na ten temat?

Jakie miękkie ? Jakie wymienić ? '95 to już katalizator, bezołowiówka, te sprawy więc zawory musi mieć twarde.
Ktoś Ci obywatelu bajek naopowiadał i podejrzewam że był to zagorzały przeciwnik LPG :-DD
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Stycznia 2005, 22:07:43 »
Jestem tego samego zdania co Perzan, nie przejmuj sięzaworami, co najwyżej musisz je wyregulować. Warto by założyć II generację, z dobrą elektroniką. Wyniesie to ok. 1,3 - 1,8 tys. Pamiętaj, żeby założyć w dobrym punkcie. Staranność montażu ma znaczenie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl