Autor Wątek: Woda mi ucieka z Camry  (Przeczytany 11170 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

yufuyf

• Gość
Woda mi ucieka z Camry
« dnia: 20 Października 2005, 09:01:46 »
Witajcre,
woda mi ucieka z Camry :-( ja tanie sięprzed silnikiem to w lewej górnej jego części trochęmi tryska (jest tam górna lista wtryskiwaczy i jakiś czujniczek). I paruje, a średnio wygląda limuzyna z parującą maską.

Nie ma tego dużo, ale potrafi zjeść 1literek boryga na 30km.

Pojechałem do mechanika, to jak na złość - przestało. Na wszelki wypadek zrobiłem po Wołominie z 30km troche męcząc Kamrzycę, ale nie tryska. No to wróciłem do domu, i rano - znów to samo.

Może więc za dużo wody w obiegu? Po to sięstało po dolaniu? Ale możliwe żeby ją wypluwało spod jakiejś uszczeleczki jak za duże ciśnienie?

Juz zgłupiałem.

Pózniej zamieszcze fote, zeby pokazac, gdzie cholerstwo pluje

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
Woda mi ucieka z Camry
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Października 2005, 09:22:54 »
yufuyf, a nie jest to z okolicy przpustnicy czasami?? Przepustnica jest podgrzewana wodą z układu i wygląda mi to na jakiś pęknięty przekrachciały wężyk
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

maniek_camry

• Gość
Woda mi ucieka z Camry
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Października 2005, 12:12:49 »
Z lewej stojąc przed silnikiem ? A nie z okolic korka ?? Sprawdź czy jest dobrze dokręcony albo czy nie padły w nim uszczelki - są dwie. Podeślij fotęjakiegoś silnika i zaznacz rejon wycieku - podumam.

Premier

• Gość
Woda mi ucieka z Camry
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Października 2005, 03:27:46 »
Problemy z wytryskiem???? ehhhhhh

yufuyf

• Gość
Woda mi ucieka z Camry
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Października 2005, 15:01:09 »
Maniek ma trochęracji, okolice korka. Korek jest na rurze żeliwnej (?) a ta jest przypomocowana do silnika i uszczelka w miejscu gdzie ta rura "stoi" trochęsięchyba rozszczelniła...

W sumie są trzy śruby i drugie trzy do ramy (?), kupiłem juz silikon wysokotemperaturowy, będędziałał.

(Ukręciłem przy tym już trzy klucze, pamiętajcie - kupujcie jeden a droższy, mniej nerwów i kasa ta sama)

yufuyf

• Gość
Woda mi ucieka z Camry
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Października 2005, 10:11:07 »
Kicha, tam, pod kolektorem jest gumowy wąż. I w nim jest dziurka.

Zeby to naprawic, trzeba odkrecic kolektor.

Jak odkrecić kolektor? Tymi śrubami co do silnika? a z tyłu (bliżej szyby) są jakieś śruby? Na co uważać?
To wszystko wygląda strasznie.... to odkręcanie.

Ale jak przećwiczę, to będęumiał sam wymienić świece :-))

maniek_camry

• Gość
Woda mi ucieka z Camry
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Października 2005, 18:59:42 »
jest trochęzabawy, ale dasz sobie radę:-) Rób foty dla potomnych :-))))

yufuyf

• Gość
Woda mi ucieka z Camry
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Października 2005, 23:23:20 »
dałem radę, pierwszy raz tak rozgrzebałem auto,

TU WSZYSTKO OPISAŁEM

zapraszam do lektury :-))

OLI

• Gość
Odp: Woda mi ucieka z Camry
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Maja 2006, 13:09:03 »
Czy umiałby mi ktoś wytłumaczyć gdzie jest korek odpływu płynu chłodniczego z bloku silnika (drain plug w manualu)? Oglądałem silnik kilka razy z góry i dołu i nic nie znalazłem :-\. W manualu: prawa stona z tyłu na bloku - ale tam nic takiego nie ma ???

OLI

• Gość
Odp: Woda mi ucieka z Camry
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Maja 2006, 11:39:04 »
Czy jest w ogóle sens wylewania płynu chłodzącego przez ten drugi zawór? Podobno i tak niewiele płynu spłynie z silnika. Z chłodnicy spływa około 4 litrów, reszta zostaje. Jak to wylać?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl