Autor Wątek: "Drewniana" deska - Ave T22  (Przeczytany 10322 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
"Drewniana" deska - Ave T22
« dnia: 21 Października 2005, 00:09:22 »
Powiedzcie mi, czy w tym modelu Ave są take deski "aluminiowe" czy tylko drewno i czarne?
« Ostatnia zmiana: 30 Stycznia 2006, 20:51:31 wysłana przez Swoop »

YOTA

• Gość
Odp: "Drewniana" deska - Ave T22
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Października 2005, 06:12:52 »
"Bogate" wersje wyposażenia "Luna" miały drewniane wstawki. A w wersji terra/ podstawowa miała wstawki imitujące ciemny granit -taką miałem w moim AVE 1.6 z 1998r. Nawet ładnie to wyglądało ,ale to rzecz gustu.

LuCaZ

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Października 2005, 23:28:00 »
Cytat: YOTA
"Bogate" wersje wyposażenia "Luna" miały drewniane wstawki. A w wersji terra/ podstawowa miała wstawki imitujące ciemny granit -taką miałem w moim AVE 1.6 z 1998r. Nawet ładnie to wyglądało ,ale to rzecz gustu.

SOL mial drewniane

YOTA

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Października 2005, 13:44:54 »
:oops: RACJA   To SOL miała  drewienka.

Avensis

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Października 2005, 21:08:42 »
Witam wszystkich forumowiczow. Jako, ze to moj 1szy wpis chcialbym pochwalic sie zakupem 4 letniej Ave. Mam mnostwo pytan ale jedno w temacie a mianowicie: domyslam sie, ze moja wersja to wersja sol, posiada wszystko co potrzeba tj. klime, alu, pelna elektronike itp oraz wykonczenie na drzwiach i wokolo komputera albo drewniane albo imitujace drewno. No i wlasnie, czy to jest drewno czy nie i jak mam byc pewien jaka wersje mam? Ponadto jak mam sprawdzic jaki rodzaj silinka bo to, ze 2.0 VVTi D4 150km to juz wiem ale chodzi o oznaczenia typu 4F czy tak jakos. Moje pytania wynikaja z tego, ze cale zycie jezdzilem samochodami sluzbowymi i zupelnie sie nie interesowalem co siedzi pod maska

LuCaZ

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Października 2005, 23:28:19 »
Cytat: Avensis
Witam wszystkich forumowiczow. Jako, ze to moj 1szy wpis chcialbym pochwalic sie zakupem 4 letniej Ave. Mam mnostwo pytan ale jedno w temacie a mianowicie: domyslam sie, ze moja wersja to wersja sol, posiada wszystko co potrzeba tj. klime, alu, pelna elektronike itp oraz wykonczenie na drzwiach i wokolo komputera albo drewniane albo imitujace drewno. No i wlasnie, czy to jest drewno czy nie i jak mam byc pewien jaka wersje mam? Ponadto jak mam sprawdzic jaki rodzaj silinka bo to, ze 2.0 VVTi D4 150km to juz wiem ale chodzi o oznaczenia typu 4F czy tak jakos. Moje pytania wynikaja z tego, ze cale zycie jezdzilem samochodami sluzbowymi i zupelnie sie nie interesowalem co siedzi pod maska

Witaj w klubie !

Wstawki sa plastikowe :) Drewna sie nie spodziewaj ;)
co do silnika to najprowdopodobniej masz 1AZ-FE

pozdr. LuCaZ

sp0rting

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Października 2005, 08:55:54 »
1AZ-FSE....

o 1AZ-FE było tutaj

olisadebe

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Listopada 2006, 21:42:03 »
...strasznie mi sie nie podoba.
Dużo lepszy jest ten plastikowy magnez z wersji "basic".
Czy ktoś może sobie wymieniał juz te ozdóbki? Czy można gdzieś dostac takie super magnezy? Wymiana jest łatwa, czy może się to wszystko połamać?
Pozdrowionka.

blue_point

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Listopada 2006, 22:24:36 »
no fakt ... to drewienko plastikowe nie jest fajne. ja wszystko wymieniam na srebrno ;) przynajmniej odrobina sportowego akcentu + biale tarcze ;)
Jak wymienie lada dzien pokaze efekt.

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Listopada 2006, 22:25:03 »
Wymiana jest łatwa i prosta jak drut :roll: ale:
w wersji Terra okładzina /dlaczego porównujesz to do magnezu nie wiem ale OK, niech będzie... :wink:/ jest jedynie na panelu centralnym i nawiewie od strony kierowcy... Nie ma na nawiewie od strony pasażera ani na panelach szyb elektrycznych... Czyli po wymianie będzie to śmiesznie wyglądało - część "drewniana", część "magnezowa"

Jeśli nadal jesteś zainteresowany, to poszukaj na allegro... :oops:
Alternatywnie, możesz pomalować na wybany przez Ciebie kolor "drewno", które już masz - tylko jeśli nie masz zdolności manualnych, to sie może sam za to nie bierz, bo mozesz osiagnąć gorsze efekty, niż oczekujesz... :wink:

P.S. Mój poziom wyposażenia to dumne Terra a nie jakieś tam "basic"... :-P :grin:
P.S.1. Powyższy opis odnosi się do Ave T22 przed FL - nie moge sobie przypomnieć, czy w T22 Terra po PL też były okładziny jedynie w wybranych miejscach ale zaraz pewnie ktoś mnie oświeci... :-P
P.S.2. Już ktos na forum, kto miał drewno przemalował je na srebrno - poszukaj... :cool:

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Listopada 2006, 23:26:16 »
jeśli chodzi o ave przed FL, to kolory były "do wyboru" dwa: "drewienko" (w bogatszych wersjach) i czarny "porowaty" w podstawie. Niestety nie było sreberka przed FL, więc pozostaje malowanko lub przeróbka konsoli na tę po FL. Jest to też po części opisane na forum

PS. Też mam drewienko i też mi się nie podoba, ale nie mam czasu/kasy żeby coś z tym zrobić

olisadebe

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Listopada 2006, 11:15:46 »
Sorry za 'basic"  :laugh:
Dobra niech będzie aluminium, a nie magnez  :-P
Przyglądałem sie autom wystawionym na allegro i w poliftingowych zdaje się, że jest komplet tych aluminiowych ozdóbek...
Chyba poszukam jakiegos dawcy...

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #12 dnia: 23 Listopada 2006, 13:06:34 »
komplet może i jest, ale przed FL trzeba by parę rzeczy poprzerabiać

Looke

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Listopada 2006, 14:28:43 »
W T25 też mi nie pasuje to "drewno"... no ale lepiej "drewno" pasuje do jasnej tapicerki niż do czarnej  :wink: W innych krajach w T25 combi jest do wyboru jakiego koloru maja byc elementy ozdobne kokpitu tylko u nas taki glupi przymus ze jak SW to tylko "drewienko" w sumie to już się przyzwyczaiłem do tego.

Qba

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Listopada 2006, 15:39:02 »
...tylko u nas taki glupi przymus ze jak SW to tylko "drewienko"...

I tylko u nas taki głupi przymus, że D-CAT tylko w wersji "X". Jeśli nie potrzebuję tych wszystkich skór, nawigacji, śmacji, to po co mam przepłacać 20 tysięcy złotych?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl