Autor Wątek: ile macie oleju? ja dziś sprawdziłem i .......  (Przeczytany 4537 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

CORN

• Gość
ile macie oleju? ja dzi¶ sprawdzi³em i .......
« Odpowiedź #15 dnia: 30 Października 2005, 19:59:19 »
ja niestety nie robiłem tak z olejem więc niewiem. a coo do auta to nie mam jak na kanał podjechać zabardzo.

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Października 2005, 14:57:16 »
Cytat: bol0
haha ladnie to opisales. a sprawdziles juz co sie stalo? czy wolisz nie wiedziec?   :athunbsup  

mam przy okazji tematu takie pytanie. jezdze na oleju mineralnym, po 20 tys. nie wzielo mi ani milimetra. teraz bede wymienial olej i zastanawiam sie czy nie zalac polsyntetyka. silnik jest na razie bardzo szczelny, ale czy polsyntetyk go nie rozszczelni? robil ktos z Was juz takie testy?

Nie polecam. Zostań an tym jaki masz teraz. Najwyżej mozesz zmienić firme ale nie zmieniaj na półsyntetyk bo możesz rozszczelnić silnik.
BMW E46 320d
Mini Cooper

zyzolek

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Listopada 2005, 21:29:26 »
Haha.

Moj kolega jest kierowca rajdowym a do dzisiaj nie wie jaka jest roznica miedzy olejem mineralnym,
syntetykiem, polsyntetykiem ani jaki powinien byc prawidlowy stan oleju w silniku.
Wazne, ze zajmuje dobre miejsca w zawodach

Wiec czego tu oczekiwac od nas, zwyklych kierowcow.

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Listopada 2005, 09:08:09 »
Cytat: zyzolek
Haha.

Moj kolega jest kierowca rajdowym a do dzisiaj nie wie jaka jest roznica miedzy olejem mineralnym,
syntetykiem, polsyntetykiem ani jaki powinien byc prawidlowy stan oleju w silniku.

Powiedz mi co to winosło do tematu   :evil:  On nie musi wiedzieć bo ma od tego mechanika. Poza tym jest taka fajna strona gdzie sie możesz dowiedzieć jaka jest róznica między jednym a drugim >---<
Wygrzebałeś temat z przed tygodnia tylko po to zeby domalowac cos co nie wnosi nic do dyskusji.
BMW E46 320d
Mini Cooper

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://www.toyota-starlet.prv.pl
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Listopada 2005, 12:00:42 »
U mnie jest tak że oleju ubywa dopiero po przejechaniu jakiś 5-6 tyś od wymiany, czyli ten olej już zdąrzył zrobić siężadki, dolewam wtedy jakieś 0,75 l i stan ten utrzymuje siędo kolejnego przeglądu, czyli 10 tyś. Jeżeli chodzi o poziom na miarce oleju, to mój mechanik zawsze radzi aby poziom oleju był ciut przed ostatnią kreską (max), bo cała miarka to ok. 1 litr oleju a to już  znaczna ilość dla silnika.

zyzolek

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Listopada 2005, 13:59:53 »
Cytat: Ice
Cytat: zyzolek
Haha.

Powiedz mi co to winosło do tematu   :evil:  On nie musi wiedzieć bo ma od tego mechanika. Poza tym jest taka fajna strona gdzie sie możesz dowiedzieć jaka jest róznica między jednym a drugim >---<
Wygrzebałeś temat z przed tygodnia tylko po to zeby domalowac cos co nie wnosi nic do dyskusji.

Sory,  temat z pierwszej strony.

Poczytaj dokladnie co wczesniej bylo pisane:  ile oleju dolac? jaki olej? itd. oraz odpowiedzi na te pytania.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl