Autor Wątek: Siłowniki do tylnej klapy w Corolli  (Przeczytany 11569 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jacho

• Toyot Pełzający
  • **
Si³owniki do tylnej klapy w Corolli
« Odpowiedź #15 dnia: 09 Listopada 2005, 18:08:39 »
Właśnie dziś kupiłem dwa nowe, oryginalne siłowniki (amortyzatorki) tylnej klapy do mojej Corolli.
Stabilus STA 2445FW - jedna sztuka, sprowadzona z Niemiec przez INTER CARS, kosztowała 82 zł 83 gr, czyli za oba dałem 165 zł 66 gr.
A w ASO chcieli po 470 zł 31 gr za jeden, czyli z montażem około 1000 zł. Pogięło ich  :shock:    :aduh    :cno    :bnono

Także gdyby ktoś szukał siłowników (amortyzatorków) do tylnej klapy Corolli E11 po face liftingu (wersja brytyjska), to są to siłowniki firmy Stabilus (z Koblencji) - lewy STA 2445 FW, prawy STA 7443 HL, ale one są takie same, także ja kupiłem dwa z tych pierwszych (bo z drugiego modelu akurat nie było). Siła - 510N.

Można je zmówić w INTERCARS - czas oczekiwania to około 3-4 tygodnie. Moje nie wiedzieć czemu zamówili do Katowic, ale dziś, po 2 dniach sprowadzili do Warszawy.

Używane kosztują rzędu 130-140 zł za sztukę, a w ASO chcą prawie 500 za jeden. Rachunek jest prosty  8)  

Ten ostatni post można wrzucić do FAQ, a temat w zasadzie można już zamknąć.

Dzięki  :lol:  

Jacho
Coday, Comorrow, Corolla

Wojak

• Gość
Re: Si³owniki do tylnej klapy w Corolli
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Listopada 2005, 20:16:25 »
Cytat: Jacho
Jak się"fachowo" nazywają te pneumatyczne siłowniki do tylnej klapy

Fachowo to są to sprężyny gazowe. Polecam stronęfirmy Industrial Gas Springs. Można tam poczytać trochęfachowych informacji.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl