Autor Wątek: Corolla (Verso?) i inne...  (Przeczytany 6048 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

obserwator

• Gość
Corolla (Verso?) i inne...
« dnia: 24 Października 2005, 02:18:16 »
Witam Was serdecznie,
mam kilka pytań, bo zauważyłem, że obecni są tu właściciele i entuzjaści samochodów marki Toyota i nie ma "to to" - "to -tamto", lecz Toyota. Sam mam Toyote Starlet i choć ma lat już 13(!) jest to auto niezawodne, może dlatego, że ma mały przebieg. Lecz już o kilka lat za stare, żeby wyruszać nim w dalsze podróće, bez wspomagania kierownicy, bez poduszek, więc i niebezpieczne i powoli niewygodne.
Zamierzam więc kupić coś nowszego. Nie wiem dlaczego, ale wierzęw Toyotęi mam dziwne przeczucie, że są to auta nie do zdarcia, a że nie jestem automaniakiem, lecz zwykłym kierowcą - potrzebujęczegoś co nie będzie siępsuło co kilka tygodni, czy miesięcy, czy to az tak wiele?
Zamierzam kupić jakiś używany, lecz nie za bardzo stary samochód, na przykład taką "rodzinną" ToyotęCorollęVerso, choć nie wiem, czy nie jest ona gabarytowo: za duża krowa jak na mnie. Póki co rodziny nie mam, ale od czasu do czasu potrzebujęwsadzić w bagażnik coś dużego i długiego, haha, zabrzmiało niepoważnie, lecz chodzi mi raczej o większe auto niż np. Yaris. Do wydania mam ok (+/- ) 35 tys. pln, więc (chyba) już coś w miarędobrego/używanego kilka lat -można w tej cenie poszukać, tak przynajmniej mi sięwydaje. Swego czasu myślałem o Renault Scenic, ale jest juz jeden taki nowy w rodzinie i nie do końca ten samochód mi siępodoba. Jest i wielka Skoda Octavia II, ta znowu jest za duża jak na mój krótki wzrok, przodu i tyłu w tym aucie nie widać, oczywiście mówiężartobliwie. Myślęi myślę, ale na autach zbytnio sięnie znam.
Ma to być auto na kilka lat, niezawodne i pakowne, ale żaden VWPassat Combi czy inny tego typu czołg. Avensis jest już z wyższej półki, takiej mi nie potrzeba, cóż dalej: Opel Astra? Za zwyczajny. Fabia? Nowa za droga. Do przemyślenia jest Honda Civic. Ale Corolla (lub moja ulubiona Verso) - są chyba w sam raz, przy okazji:  ładna rzecz oko cieszy, nawet jeśli nie jest nowa, a jak diesel to już idealnie!
Mam więc pytanie, co o tym sądzicie i jakie macie doświadczenia z tymi samochodami? Warto? Jak to jest z awaryjnością i silnikami, diesel i benzyna, itd.... (?)
{Szkoda ze Rav4 ma takie zaporowe ceny, bo jest to auto, które juz dawno temu wpadło mi w oko.}
No nic, przepraszam ze tak długo i niekonkretnie, liczęna odpowiedzi, rozwinięcie wątku i serdecznie pozdrawiam uczestników forum.

adi

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Października 2005, 14:03:36 »
Za 35 tysiakwo to chyba wchodzi w gre verso w starej budzie a tego za duzo nei widac na ulicach hymm jakos szybko te budy zmienili;)

A co myslisz o corolii vagon??? chociaz nei wiem czy ona jest pakowna tan naprawde

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Października 2005, 14:17:01 »
Poszukaj w archiwum - było trochęo Verso, nawet dość dużo. W FAQ chyba też są te wątki podpięte

obserwator

• Gość
dziêki
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Października 2005, 22:01:51 »
tak siętylko zastanawiam i rozglądam za dobrym i używanym autem na poziomie, szukając opiniotwórczych zdań użytkowników, a nie dealerów w salonach, bo już byłem bliski zakupienia jednego samochodu z komisu przy salonie, potem sprawdziłem ten samochód swoimi drogami i okazało się, ze jest już znany z trwałych i nieodwracalnych usterek, przy okazji: aż strach pomyśleć jakie graty bezczelni ludzie wypychają mało zorientowanym w motoryzacji klientom. Przecież nie każdy sięmusi na tym znać....Z góry za wszystko dziękuję. pozdrawiam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl